Firefox 6'yı Windows'da yüzde 10 hızlandırın!

Aslında Firefox'tan pek farkı yok ama adı Firefox değil; Pale Moon... İşte çok özel bir tarayıcı...

Firefox 6 değil, Pale Moon!

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Firefox 6'ya yükseltmek için birçok neden bulunuyor. Bunlar arasında tarayıcının Panaroma ile daha iyi hızlı başlaması ve diğer hız geliştirmeleri de var. Ancak daha fazla hız arayan bir Windows kullanıcısı iseniz, Firefox 6'nın hızının artırılmış bir sürümü olan Pale Moon 6.0'ı deneyebilirsiniz.

Firefox'un açık kaynak kodlu olması, isteyen herkesin onun özel bir sürümünü ortaya çıkarabilmesine olanak tanıyor. Pale Moon projesi, Firefox 6'yı Windows'da kullananların dezavantajlı bir durumda olduğunu söylüyor, zira projeye göre Mozilla, Windows uygulamalarını maksimum uyumluluk için yayınlıyor ve verimlilik, hız gibi faktörlerden feragat ediyor.

Pale Moon hakkındaki detaylar ve indirme bağlantısı haberimizin ikinci sayfasında...

Modern işlemciler için Firefox...

Modern işlemciler için Firefox...

Projenin hedefi ise: "Bilgisayar kaynaklarını ve gücünü israf etmeden, geniş bir sistem aralığına hizmet etmek." Yani kısacası Pale Moon 6, Firefox'u Windows ve modern işlemciler için optimize ediyor. Bu optimizasyonun bir bölümü, dikkatle seçilmiş bazı çok ihtiyaç duyulmayan özelliğin kaldırılmasıyla elde ediliyor (erişilebilirlik, ebeveyn kontrolü gibi).

Sonuç olarak hem daha az bellek kullanan hem de sayfa açmada daha hızlı olan bir tarayıcı ortaya çıkıyor. BetaNews'un testine göre tarayıcı, Firefox 6'dan yüzde 10 daha hızlı. Eklentilerinizin de Pale Moon 6.0 ile düzgün bir şekilde çalıştığı söyleniyor.

Pale Moon 6.0'ı buradan indirebilir ve deneyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları