Firefox-Chrome: Sekme savaşı başladı!

Firefox'tan Panorama, Chrome'dan Tab Sugar: Kim daha hızlı kavgasını unutun, yeni kavga başka yerde.

Firefox-Chrome: Yeni savaş!

Eskiden Internet Explorer'da sekme desteği yoktu. Açık pencere kalabalığından sıkılanlar hızla Firefox'a geçtiler.

Ancak artık her tarayıcıda sekme desteği var. İşte bu yüzden artan sekme sayısıyla başa çıkmak için yeni yaklaşımlar geliştiriliyor. Bunlardan birisi de Firefox 4 ile gelecek olan Panorama özelliği. Eski ismi Tab Candy olan Panorama, sekmeleri gruplandırma ve düzenleme imkanı sunuyor.

İsteyen kullanıcılar Firefox 4'ün beta'sını indirerek bu özellikten faydalanabilirler. Firefox 4 tamamlanmaktan uzak olsa da, deneme sürümündeki sekme düzenleme özelliği oldukça düzgün çalışıyor.

Download: Firefox 4 beta

Google'ın tarayıcısı Chrome'un sekmelere getirdiği çözüm olan Tab Sugar, haberimizin ikinci sayfasında...

Chrome'ın çözümü: Tab Sugar

Chrome'ın çözümü: Tab Sugar
İsmi bile oldukça yakın

Aynı özelliğin Chrome versiyonu da bulunuyor. Resmi bir özellik olmamasına karşın Tab Sugar isimli bir eklenti bu işi görüyor.

Tab Candy kadar akıcı çalışmasa da sekmeleri düzenleme ve gruplandırma açısından Chrome'u çok daha yetenekli hale getiren Tab Sugar, denemeye değer bir eklenti.

URL alanının sağında yer alan bu eklentinin ikonuna tıklayarak yeni bir sekme açıyorsunuz. Bu sekme diğerlerini barındırıyor. İçerisinde sürükle bırak ile kolayca gruplandırma yapabilirsiniz. Sonra istediğiniz gibi boyutlandırabilir, gruplar için ayarlar altından kısayollar atayabilirsiniz.

Download: Tab Sugar

Okuyucu Yorumları