Firefox da gizli sörf özelliği sunacak

Tarayıcıların gizlilik atağı sürüyor. Şimdi de Firefox 3.1'in gizli sörf imkanı sunacağı açıklandı.

Firefox da gizleyecek!

Mozilla, önümüzdeki ay içinde ilk Beta sürümü yayınlanacak olan Firefox 3.1'de yeni bir "gizli sörf" özelliği bulunacağını açıkladı. Bu özellik ilk olarak Apple'ın Safari'sinde karşımıza çıkmıştı. Hemen ardından Internet Explorer 8'in ikinci beta'sında da arzı endam öden özellik, son olarak Google'ın Chrome Beta'sında, "Incognito" adıyla boy gösterdi.

Bu özellik sayesinde Firefox kullanıcıları da arkalarında hiçbir iz bırakmadan dilediği sayfalarda özgürce dolaşabilecek. Ziyaret edilen sayfalar geçmiş listesinde yer almayacak, Cookie'ler göz ardı edilecek, herhangi bir şifre hafızaya alınmayacak ve hatta indirilen dosyalar bile tarayıcı kapatıldığında otomatik olarak silinebilecek.

Aslında Mozilla gizlilik modunu tarayıcısına entegre etmeyi uzun süredir düşünüyordu. Bu modun Internet Explorer 8 ve Chrome'da yer alması, üstelik büyük beğeni kazanması, Mozilla geliştiricilerinin karar vermesini çabuklaştırdığı açıkça ortada. Firefox'un geliştiricilerinden Mike Connor, hafta içinde yaptığı açıklamada da, Firefox 3.1'in, öyle ya da böyle, gizli bir sörf modu sunacağının altını çizdi.

CHIP Online yorumu:
Aslında bu özelliği sunan ilk tarayıcı olan Apple'ın Safari'sini takdir etmek gerekiyor. Apple geliştiricilerinin bu özelliği tarayıcıya eklerken ne kadar önemli bir iş yaptıklarının farkında olup olmadıklarını bilmiyoruz ama, gizli sörf modu fikrinin tarayıcı savaşlarına yön vermeye başladığı da açıkça ortada.

İnceleme: Internet Explorer 8 Beta 2

İnceleme: Google Chrome Beta

Okuyucu Yorumları