Firefox eklentileri can sıkıyor!

Mozilla, Firefox'un güncel sürümlerine bir türlü ayak uyduramayan eklentilerden yana dertli.

Firefox'un eklenti derdi

Microsoft'un Internet Explorer'ından sonra dünyanın en popüler ikinci web tarayıcısı olan Mozilla Firefox, her geçen gün popülerliğini biraz daha artırıyor.

Firefox'un yayınlandığı günden bu yana milyonlarca kullanıcıya çok kısa bir sürede ulaşması elbette tesadüf değil. Örneğin birçok kullanıcının Firefox'a geçmesinde Firefox için geliştirilen yüzlerce eklentinin rolü oldukça büyük. Bu eklentiler sayesinde kullanıcılar, Firefox'u kendilerine göre tasarlayarak kişisel bir web tarayıcısına sahip olabiliyorlar.

Ancak Mozilla, Firefox için eklenti geliştiren ve yayınlayan geliştiricilerden yana biraz dertli. Nedeni ise Firefox'un güncelliğine eklentilerin bir türlü zamanında yetişememesi. Şöyle ki, Firefox'un geçtiğimiz günlerde yayınlanan 3.1 beta sürümünden sonra birçok Firefox eklentisi, bu güncelleştirmeye aldırış dahi etmedi ve eski sürümleriyle yola devam ediyorlar. Başka bir deyişle, geliştiriciler 3.1 için henüz harekete geçmiş değil.

Mozilla'nın ölçümlerine göre Firefox'un en son gecelik sürümüyle birlikte güncellenen eklentilerin oranı %20'de kalırken, eklentilerin yaklaşık %60'lık bir kısmı, alpha da dahil olmak üzere, henüz herhangi bir 3.1 sürümü ile uyumlu durumda değil. Yüzde 15'lik bir kısım 3.1 alpha ile, yüzde 5'lik kısım ise beta sürümüyle uyumlu.

Okuyucu Yorumları