Firefox için 4 araç; üstelik eklenti de değil

Bu 4 küçük araçla Firefox'u daha da güçlendirmeniz mümkün; üstelik hiç biri eklenti değil...

Daha güçlü bir Firefox için!

Firefox için sayısız eklenti ve tema var ancak Firefox'a kurulmayan ve harici olarak çalıştırılarak performansı artıran sayılı araç var. Biz de bu farklı Firefox araçlarından 4'ünü mercek altına aldık.

SpeedyFox
SpeedyFox küçük ama yararlı bir araç Firefox'un hızını arttırıyor. Firefox zaman içerisinde sqlite veri tabanında çok fazla veri biriktiriyor. Bu veri tabanındaki verileri düzenleyen SpeedyFox, yaptığı veri tabanı defragmantasyonuyla Firefox'un hızına hız katıyor.
Firefox'u kapayıp programı çalıştırın ve optimize etmek istediğiniz profili seçin. İşlem süresi sistemnizin ve Firefox'un durumuna göre değişecektir.

Download: SpeedyFox

Kuzuların sessizliği?

Kuzuların sessizliği?
Silence of The Foxes size vakit kazandırıyor

Silence of the Foxes
Bu araç sayesinde Firefox kurucuları oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz kurulum dosyaları önceden hazırlanmış ayarlara ve eklentilere sahiptir.
Orijinal Firefox kurulumunu açarak içine istedğiniz eklenti, tema ve ayarları ekler ve yeniden paketler. Elbette önce bu eklentileri indirmeniz gerekmektedir. Ortaya sfirefox.exe çıkacaktır. Size ayar sormadan ve uğraştırmadan sessizce kurulan bir paket çıkar.

Bu yazılım oldukça eski Firefox sürümleri için yazılmasına karşın yeni sürümlerde de çalışmakta ve işlevini başarıyla yerine getirmektedir.

Download: Silence of the Foxes

Şifreleri görün

Şifreleri görün
Şifre veri tabanını okuyun

FirePasswordViewer
Firefox girdiğiniz sitelerin şifrelerini hafızasında tutabilir. Bütün bu detaylar şifrelenerek, Firefox'un profil veri tabanında tutulur. FirePasswordViewer ise bu detayları görebilmenizi sağlar. Bu sayede kaybettiğiniz şifreleri geri alabilirsiniz.

Bu araş Master Password, yani bir ana şifre atadıysanız çalışmayacaktır. Bu yazılımı hack amaçlı kullanabilecek olanlara karşın sizin de böyle bir şifre oluşturmanızda faydavar. Bu kısma Firefox ayarları altından ulaşabilirsiniz.

Download: FirePasswordViewer

Unuttunuz mu? Ana şifreyi kırın!

Unuttunuz mu? Ana şifreyi kırın!
Firemaster ile ana şifreyi çözebilirsiniz

FireMaster
Tam da korunmak için Master Password belirleyin demişken bunun da çözümünü sunuyoruz. Diyelim ki bu ana şifreyi unuttunuz, Firemaster ile bu ana şifreyi de tekrar öğrenebilirsiniz. Sözlük ve kaba kuvvet metotlarını birleştiren bu araç ortalama güçteki şifreleri çok uzun sürede de olsa çözebilir.

Bu türden bir şifre kırma yazılımının çok güçlü bir işlemciye ihtiyaç duyacağını unutmayın. Aksi takdirde gereken süre aylara ve yıllara çıkabilir. Şifreden şifreye de çözme süresi değişiklik gösterecektir. Çok karışık ve uzun şifrelerin kırılması pratikte imkansızdır. Çok kolay veya orta zorlukla şifrelerin kırılma ihtimali ise gayet yüksektir.

Download: FireMaster

Okuyucu Yorumları