Firefox mu, Chrome mu?

Firefox ve Chrome arasında yaşanan büyük tarayıcı savaşı, şimdi de Android cephesine sıçradı!

Firefox mu, Chrome mu?

Aynı gün içersinde, iki dev tarayıcının Android sürümlerinde büyük hareketlenme yaşandı. Bir yanda Chrome Beta olmaktan kurtuldu, diğer yandan Firefox, büyük bir güncelleme yaşadı. İşte bu iki gelişme, Android tarayıcılarında başlayan yeni bir savaşa hazır olmamız gerektiğini gösteriyor: Firefox, Chrome'a karşı...

Mozilla, Android'deki Firefox uygulamasını hemen hemen baştan aşağı gözden geçirerek yenileyen güncellemesini yayınladı.

Yeni Firefox uygulamasının ilk dikkat çeken yanı, sahip olduğu inanılmaz hız. Firefox mühendislik direktörü Johnathan Nightingale, her şeyin çok akıcı bir biçimde çalıştığı söylüyor ve ekliyor: "bu uygulama ile bir bilgisayardaki tarayıcıda yaptığınız hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz." Diğer bir yenilik ise Firefox Sync ile yer imlerinizi, geçmişinizi ve parolalarını masaüstü Firefox ile eşitleyebilmeniz.

Firefox'un Android uygulaması, artık Flash'ı da destekliyor. Flash animasyonlarını dokunarak etkinleştirmeniz mümkün oluyor. Tarayıcı, HTML5'i de destekliyor ve geliştiricilere zengin web uygulamaları yazma şansı tanıyor.

Bizce yeni Firefox, Android'de ona bir kez daha şans vermenize değecek kadar iyi. Firefox'u Android cihazınızda buradan yükleyebilirsiniz.

Mobil web tarayıcılarında savaş hızlanıyor: Chrome da mobil web tarayıcısının final sürümünü yayınladı. Ayrıntılar sonraki sayfamızda.

Android'deki Chrome artık beta değil

Android'deki Chrome artık beta değil

Bu arada, Google'ın Android için geliştirdiği Chrome web tarayıcısı da beta aşamasından çıkmış bulunuyor. Tarayıcının final sürümünü tüm Android 4.0 cihazlarında kullanmak mümkün.

Bu güncelleme ile beraber Chrome'un Android sürümü daha kararlı bir hale geliyor. Yeni sürümde performans geliştirmeleri, "özellikle tabletlere yönelik küçük arayüz ayarlamaları" da var.

Google'ın Nexus 7 tabletinin varsayılan tarayıcı olarak Chrome ile geldiğini düşünürsek, Chrome'un zaman içinde Android'in varsayılan tarayıcısı haline geleceğini tahmin edebiliriz.

Android için Chrome web tarayıcısını buradan cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Bir müjde de iPhone ve iPad kullanıcılarına... Chrome, iOS cihazlar için de hazır. Her ne kadar Apple, Chrome'un asıl gücü olan kendi javascript motorunu kullanmasına izin vermese de, en azından kullandıkları Safari'nin Chrome görünümü için dileyenler, AppStore'dan indirebilir...

Okuyucu Yorumları