Firefox OS 1.1 ve fazlası!

Nadir bulunan bu ceplere sahip olan kullanıcılar, henüz gelen bu güncellemeye çok sevinecekler!

Sürpriz güncelleme!

Geeksphone gibi Mozilla OS ile çalışan nadir ceplerden birine sahipseniz, sizi sevindirecek yeniliklerle gelen bir güncelleme mevcut.

Keon ve Peak ceplerinin sahipleri, cebin açılış süresini hızlandıran, belirli sorunları ortadan kaldıran, navigasyon ve ekranda bazı küçük geliştirmeler sunan Firefox 1.1'i "elle" yükleyebiliyorlar. Konu hakkında daha fazla bilgiye bu adresten ulaşılabiliyor.

Mozilla'dan "agresif" Firefox OS planı

Bu arada Mozilla, yeni sürüm stratejilerini gözden geçirerek donanım ortaklarına yılın her çeyreğinde yeni bir sürüm yayınlayacağı yeni bir strateji belirledi. Buna göre önceki her iki sürüm için 6 haftada bir güvenlik güncellemeleri de yayınlanacak.

Alex Keybl, bunun bildiği "en agresif mobil işletim sistemi yayınlama stratejisi" olduğunu söylüyor. Keybl yine de planın "bazı ince ayarlamalar gerektirebileceğini" itiraf ediyor.

Kısacası Mozilla, web tarayıcısı Firefox'ta uyguladığı hızlı yayınlama stratejisini mobil işletim sisteminde de yerine getirmek istiyor. Şirket, yaklaşık her 1.5 ayda bir masaüstü ve Android için yeni Firefox sürümleri yayınlıyor.

Okuyucu Yorumları