Firefox OS'lu cepler satışa sunuluyor!

Android ve iOS'un arasından sıyrılmak isteyen Firefox OS, ilk cep modelleri ile hazır!

Firefox OS'lu cepler geldi!

Mozilla, Firefox OS ile çalışan cep telefonlarının satışa sunulmaya başlandığını duyurdu. Uygun fiyatlarıyla öne çıkan ilk Firefox OS'lu cepler, Telefonica'nın sahip olduğu İspanyol cep telefonu operatörü Movistar tarafından dağıtılacak.

Yapılan açıklamaya göre ZTE Open ve Alcatel One Touch Fire, "yakında" Deutsche Telekom ve Telefonica tarafından dağıtılmaya başlanacak. Alman mobil sağlayıcıdan önce davranmayı başaran Telefonica, ZTE Open'ı Movistar mağazalarında 2 Temmuz'dan itibaren satışa sunacak. 69 euro'luk fiyat etiketine sahip olacak olan cihaz, 30 euro'luk ön-ödeme dakikasıyla gelecek.

Telefonica'nın üst düzey yöneticilerinden José María Álvarez Palette, yaptığı açıklamada İspanya'da ilk Firefox OS cihazlarını satışa sunmalarının sektör için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bunun sadece bir başlangıç olduğuna da değinen Palette, yakın gelecekte daha fazla Firefox OS'lu cebi diğer piyasalara da sunacaklarını belirtti.

Henüz benzer bir duyuru yapmayan Deutsche Telekom ise Firefox'lu akıllı cepleri yenilik ve "farklı ekosistemlerle rekabet" anlamında "önemli bir adım" olarak değerlendirdi.

Okuyucu Yorumları