Firefox OS'u launcher olarak deneyin!

Mozilla'nın işletim sistemini Android'de denemenin artık çok kolay bir yolu var!

Firefox OS'u deneyin!

Mozilla'nın yakın zamanda duyurduğu Firefox OS 2.5'in geliştirici önizleme sürümünü Android'li cihazınızda kolayca denemenin bir yolu var. Geliştiricilerin ve meraklı kullanıcıların işini kolaylaştırmak isteyen Mozilla, Firefox OS 2.5 geliştirici ön izlemeyi bir launcher (giriş ekranı) olarak sunuyor.

Bu sayede telefonunuza Firefox OS'u flaşlamakla uğraşmak yerine, yalnızca Mozilla'nın sunduğu APK dosyasını yüklemeniz yeterli oluyor. Yüklemenin ardından Home düğmesine bastığınızda Firefox OS seçeneğini görebiliyorsunuz.

Başlamak için öncelikle Google Play dışındaki kaynaklardan uygulama yüklemeye izin vermeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Güvenlik yolunu izleyin ve "Bilinmeyen Kaynaklar" seçeneğini etkinleştirin. Şimdi Mozilla'nın APK dosyasını indirip Firefox OS'u deneyebilirsiniz.

Firefox OS, diğer launcher'lara göre oldukça derine iniyor. Android'in yukarıdan çekerek açtığınız hızlı ayar ekranı, Firefox OS'un ekranıyla değiştiriliyor. Dilerseniz Firefox OS'un kilit ekranını da kullanabiliyorsunuz, ancak bu seçenek varsayılan olarak kapalı bulunuyor. Firefox OS'un kilit ekranını kullanacak bir uygulama geliştirmiyorsanız, iki kilit ekranına sahip olacağınızdan bu seçeneği etkinleştirmek iyi bir fikir olmayabilir.

Firefox OS'un Android launcher'ından sıkılırsanız ve geri dönmek isterseniz, Android'in ayarlar uygulamasını kullanarak Giriş Ekranı seçeneğini bulun ve Android'li cihazınızla gelen varsayılan launcher'ı seçin.

Okuyucu Yorumları