Firefox öyle bir şekilde bağış istiyor ki...

Firefox, kullanıcılardan bağış istemek için seçtiği yöntemle herkesi şaşırttı!

"Önemli olmasa istemezdik!"

Kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Mozilla'nın geliştirdiği Firefox tarayıcısı, internet dünyasının en önemli bileşenlerinden biri... Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Firefox'un, Microsoft ve Google gibi dev teknoloji şirketlerinin tarayıcılarıyla yarıştığını da unutmamak gerek.

Ancak Mozilla, bu ağır geliştirme ve işletme maliyetlerini karşılayabilmek için sınırlı reklam imkanlarının yanında kullanıcılardan bağış da kabul ediyor. Firefox üzerinden başlatılan yeni bağış kampanyasında ise Mozilla'nın kullandığı ifadeler dikkat çekti.

"Eğer bu yazıyı okuyan herkes 3 dolar bağışlayacak olsa, bağış kampanyamız bir saat içinde son bulur," ifadesinin yer aldığı metin, internette alay konusu oldu. Mozilla'nın bir çeşit dilenciliğe başladığını, "pamuk eller cebe" benzeri ifadelerle para istediğini dile getiren kullanıcılar Mozilla'ya tepki gösterdiler.

Kampanya'da kullanıcılardan 3,5 veya 10 dolarlık bağışlar yapmaları isteniyor. Kullanıcılar kredi kartı bilgilerini veya Paypal hesaplarını kullanarak bağış yapabiliyorlar.

Twitter'da bir kullanıcının "Daha geçen gün Yahoo'dan yüz milyonlarca dolar almadınız mı, neden hala bizim paramıza ihtiyaç duyuyorsunuz?" sorusu üzerineyse resmi Mozilla hesabından, "Gerçekten önemli olmasa istemezdik" gibi çok ilginç bir cevap geldi.

Okuyucu Yorumları