Firefox'ta görünmez değişim

Firefox'ta gözlerden kaçan, küçük gibi görünen ama dev bir değişiklik geliyor! İşte fark...

Firefox'ta görünmez değişim

Mozilla Firefox 3.6'yı yıl bitmeden yayınlamaya ve yayınlamadan önce de bitirebildiği kadar çok özelliği bu sürüme dahil etmeye kararlı.

Mozilla'nın en son eklediği özelliklerden birisi de yeni dosya arayüzü. Bu arayüz sayesinde dosya yüklemek ve diğer bazı rutin işlemler çok daha kolay hale geliyor. Firefox 3.6'nın 4. beta sürümünde sunulan bu özellik, yapınan 133 değişiklikten sadece bir tanesi.

File API yani dosya programlama arayüzü, World Wide Web Consortium tarafından sunulan ve taslak aşamasındaki standartlardan birisi.

Yeni dosya arayüzü, internet tarayıcıların dosyaları daha iyi idare etmesini sağlıyor. Dahası ve belki de en önemlisi bu özellik çoklu dosya yüklemeyi mümkün kılıyor.

Ayrıca yüklenecek dosyaların küçük önbakış resimlerini görmek, video dosyalarını parçalara ayırarak oluşabilecek bağlantı hatalarına karşı önlem almak mümkün oluyor. En iyi yanlarından birisi de web uygulamalarıyla masaüstü dosyaları arasında sürükle bırak entegrasyonunun sağlanacak olması.

Mozilla'nın Firefox direktörü Mike Belzner, eklenti uyumunun önemli olduğunu belirtiyor. Şu anda mevcut eklentilerin yüzde 70'i Firefox 3.6 ile uyumlu durumda.

Okuyucu Yorumları