Firefox'ta köklü değişiklikler yapılacak

Firefox rakiplerinin izinden gitmeye karar verdi: İşte Mozilla'nın geleceği dair yeni kararları...

Firefox parçalanıyor!

Mozilla vakfı Firefox tarayıcısına çoklu işlemci erişimi sağlayacak bir proje başlattı. Böylece tarayıcının hız ve istikrar konusunda rakipleri Google Chrome ve Internet Explorer 8 ile arayı kapatması bekleniyor, zira rakipleri bu özelliği zaten destekliyor.

Birden çok işlemci desteği hem performansı yükseltecek hem de program istikrarını arttıracak. Geliştiricilerin tanıtımına göre yazılım çoklu-işlemci (çekirdek) desteği ile örneğin bir işlemcide arabirimin, bir diğerinde ise web sayfası içeriğinin işlenmesini sağlayabilir.

Ayrıca Firefox bunun sonucunda aynı Chrome'daki gibi bir çökme-güvenliği mekanizmasına da destek verebilir. Her bir sekmenin ayrı işlem olarak çalışması (sekme izolasyonu) sayesinde o an yanıt vermeyen sekme yüzünden tüm tarayıcının çökmesine gerek kalmayacak. Üzerinde çalışılan verileri kaybetme pahasına yapılmak zorunda olan bir yeniden başlatma süreci de ortadan kaldırılabilir.

Geliştirme planı çoklu-işlemci-Firefox'a giden yolda ufak ama emin adımlar atılmasını ön görüyor. Geliştiricilerin planlarına göre ilk beta testi 2010'dan önce gerçekleşmeyecek.

Okuyucu Yorumları