Firefox'u bırak, ona bak!

Firefox'un mimarı Mozilla, bu kez karşımıza bambaşka bir şey ile çıkmaya hazırlanıyor!

Firefox'u bırak, ona bak!

Teknoloji dünyasının en önemli platformlarından bir tanesi olan internet tarayıcılar, her geçen gün kendilerini yeniliyor ve içerisinde bulundukları rekabet ortamı dolayısıyla sürekli karşımıza farklı özelliklerle çıkıyorlar.

İşte bu rekabetten sıyrılmak isteyen Mozilla, "Popcon Maker" isimli video düzenleme aracı ile kullanıcılarına bambaşka bir dünyanın kapılarını aralamış durumda. "Şu ana kadar internet üzerinde bulunan videolar ufak, siyah kutulara sıkışmış durumdaydı. Popcorn Maker bu duruma bir son veriyor ve videoların sayfanın geri kalanı gibi özgür bir şekilde çalışmasını sağlıyor." diyen Popcorn Maker'ın yapımcısı Brett Gaylor, bu program ile bilinen alışkanlıklarımızın değişeceğini de dile getirdi.

Popcorn sayesinde internette bulunan bir sayfa ile istediğimiz bir videoyu daha önce görülmemiş bir şekilde harmanlamamız mümkün. Tamamen ücretsiz olan programın en büyük özelliği, yapılan videoların istediğimiz yerde görüntülenmesine olanak tanıyacak olması. Yani bahsedilen "siyah kutu" mantığı, videoların Wikipedia'dan tutun, Google Maps'e ve hatta Twitter üzerinde bile çalışması sayesinde tamamen ortadan kalkıyor.

YouTube, Vimeo, Soundcloud ya da HTML 5 video dosyalarının da rahatlıkla popcorn üzerinden kullanılabilmesiyse bir diğer artıyı oluşturuyor. Kısaca Popcorn Maker, video dünyasına çok büyük bir farklılık katmak için kolları sıvamış durumda.

Okuyucu Yorumları