Firefox'u kapatmadan yüklenen 5 iyi eklenti!

Firefox 4 ile birlikte gelen "sevimli" özelliği destekleyen, en iyi 5 eklentiyi bir araya getirdik!

Firefox 4'ün yeni eklentileri

Firefox 4 yayınlandığından beri henüz bir ay olmadı ancak Mozilla'nın indirme istatistikleri sitesine göre bu yazıyı yazdığımız sırada indirme sayısı 77 milyonu geçmiş durumda. Firefox 4'deki en hoş yeniliklerden biri de tarayıcı yeniden başlatmaya ihtiyaç duymayan eklentiler (bootstrapped eklentiler olarak da adlandırılıyor).

Bu tür eklentiler, sekmelerinizi veya Firefox'u kapatmanıza gerek kalmadan yüklenebiliyor, kaldırılabiliyor, devre dışı bırakılabiliyor veya etkinleştirilebiliyor. Yazımızda bu tür eklentilerden en iyi birkaç tanesini sizler için derledik:

Mozilla Labs: Lab Kit: Bu eklenti, Mozilla Labs'deki yeni deneysel özellikleri otomatik olarak denetliyor. Pakette yer alan F1 sayesinde bağlantıları hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. Find Suggest ise arama sırasında sayfadan öneriler gösteriyor. Instant Preview ile adresleri konum çubuğundan seçerken ön izleeyebiliyor, Speak Words ile bir harf yazarak istediğiniz konuma gidebiliyorsunuz.

Mozilla Labs: Home Dash ve GReader Panel

Mozilla Labs: Home Dash ve GReader Panel
Home Dash, tarayıcınızın adres çubuğu, sekme çubuğunu ve diğer çubukları kaldırarak sık kullandığınız siteleri pencere içerisine taşıyor

Mozilla Labs: Home Dash: Home Dash, alıştığımız konum çubuğunu, arama çubuğunu ve sekme çubuğunu kaldırıp tüm içeriğe pencere içinden erişmemizi sağlıyor. Sekmelerinizi, siteleri, geçmişi ve interneti aramanız için bir arama özelliği sunuluyor.

Home Dash, tarayıcınızın adres çubuğu, sekme çubuğunu ve diğer çubukları kaldırarak sık kullandığınız siteleri pencere içerisine taşıyorGReader Panel: Eklenti, Google Reader'i baz alarak beslemelerinizi kolay görüntülenebilir bir hale getiriyor. Google Reader'ı kullanmıyorsanız, belki de onu denemenin vakti gelmiştir.

Grooveshark Remote Control ve Tab Badge

Grooveshark Remote Control ve Tab Badge
Grooveshark kullanıyorsanız, bu eklenti sayesinde parçaları değiştirmeniz çok daha kolay olacak

Grooveshark Remote Control

Herhangi bir sayfadan Grooveshark parçalarınızı dinlemek istiyorsanız bu eklenti sayesinde sekmeler arasında dolaşmanıza gerek kalmayacak.

Grooveshark kullanıyorsanız, bu eklenti sayesinde parçaları değiştirmeniz çok daha kolay olacak
Tab Badge
: Tab Badge, örneğin yeni bir e-posta aldığınızda veya Facebook'ta yeni bir uyarı geldiğinde bunu sekme simgesinin yanında küçük bir rakamla gösteriyor. Eklenti, simge durumundaki uygulama sekmeleriyle de çalışıyor.

Okuyucu Yorumları