Firefox'un gerilemesinin nedeni bu mu?

Firefox'un web tarayıcıları yarışında gerilere düşmesinin arkasında yatan gerçek neden bu mu?

Firefox neden çöktü?

Efsane web tarayıcısı Firefox'un web tarayıcıları savaşında geriye düşmesinin nedeni, Mozilla'nın "hızlı geliştirme süreci" kapsamında sık sık güncelleme sunarak kullanıcıları sıkması olabilir mi? Eski Mozilla çalışanı Jono DiCarlo'ya göre cevap evet.

DiCarlo, yayın süreci hakkında insanlara sorular sorduğunu ve bir kişinin bile hızı yayınlama süreci hakkında iyi bir söz söylemediğini itiraf ediyor. DiCarlo'ya göre Mozilla, hızlı yayınlama sürecini kötü yönetti ve güncelleme istemeyen kullanıcıları güncelleme yağmuruna tuttu. Böylece kullanıcılar, daha basit ve güncelleme sorunu olmayan Chrome'a geçtiler.

DiCarlo, Google Chrome'un güncellemeleri en başından beri çok akıllı bir şekilde gerçekleştirdiğini, kullanıcının güncellemeyi fark bile etmediğini vurguluyor. DiCarlo, Firefox arayüzünde sıkça yapılan değişikliklerin de kullanıcıları zorladığını ve yeni bir öğrenme süreci ortaya çıkarması nedeniyle verimliliği düşürdüğünü düşünüyor.

Mozilla, Firefox 15 ile iletişim kutusu göstermeden güncelleme sunmayı amaçlıyor, ancak DiCarlo'ya göre olan oldu ve Firefox birçok kullanıcı tarafından terkedildi: "Firefox'dan sıkılan ve onu terkeden insanları geri kazanmak zor olacak."

Okuyucu Yorumları