Firefox'un Gmail eklentisi artık Yahoo'nun!

Gmail için geliştirilen Firefox eklentisi Xoopit, Google'ın en büyük rakibi Yahoo'nun elinde!

Google bu işi sevmeyecek!

Web tabanlı ücretsiz e-posta hizmetlerinin alanı arttıkça artık eski e-postaları silme alışkanlığı da kaybolmaya başladı. Artık kimsenin e-postası için yer boşaltma derdi kalmayınca pek çok kullanıcı eski mesajlarını ve bu mesajların fotoğraf ya da video gibi eklentilerini e-posta hesaplarında saklamaya başladı. Fakat yoğun e-posta kullananlar için sonradan bu eklentilere ulaşmak bir sorun. Xoopit adlı Firefox eklentisi ise Gmail için bu eklentileri kolaylıkla bulabiliyor ve Facebook ya da diğer sosyal ağ sitelerinde paylaşmanızı sağlıyor.

Xoopit sadece kullanıcıların değil, Yahoo'nun da ilgisini çekmeyi başardı. Bir süredir Yahoo ve Xoopit arasında devam eden görüşmeler nihayet sonuçlandı ve dev firma Xoopit'i satın aldı. Yahoo da, Xoopit de henüz anlaşılan resmi rakamı açıklamadı fakat söylentiler bu alışverişin Yahoo için ucuza mal olmadığı yönünde. İddialara göre Yahoo, Xoopit için tam 20 milyon dolar ödedi.

İlk aşamada Yahoo Mail ile entegre edilecek olan eklenti, kendisine alışan Gmail kullanıcılarını da yalnız bırakmayacak... Ama doğal olarak ilk plan Yahoo Mail tarafında işleyecek. Xoopit'in sitesine şu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları