Firefox'un şaşırtan güvenlik açıkları...

Firefox güvenlik açıkları sayısı ile rakiplerine fark attı. Ama her şey göründüğü kadar kötü değil.

En güvensizi Firefox mu?

Internet Explorer, rakipleri tarafından özellikle çok sayıdaki güvenlik açığı nedeniyle eleştiriliyor. Secunia tarafından açıklanan raporlara göre geçtiğimiz yıl içerisinde Internet Explorer'da 31 önemli güvenlik açığı hacker'lar tarafından saldırı amacıyla kullanıldı. Opera ise 2008'de 30 farklı güvenlik açığı yüzünden saldırıya maruz kaldı. Apple'ın Safari'si ise Opera'dan aşağı kalmadı ve 32 farklı güvenlik açığı tehdidi ile uğraşmak zorunda kaldı. Fakat asıl şaşırtıcı rakam Firefox'dan çıktı.

Secunia'nın verilerine göre 2008 yılında Firefox tam 115 farklı güvenlik açığı nedeniyle saldırıya uğradı. Yani bu, diğer dört rakibinin toplamından daha fazla bir oranı ifade ediyor.

Güvenlik açıkları 2008'de Firefox'a rahat vermese de, rapordaki rakamlara göre bu saldırıların başarıya ulaşma ihtimali Internet Explorer'dakine oranla daha düşük, çünkü Firefox ekibi ortalama süre anlamında çok daha iyi bir iş yapıyor. Secunia'nın raporu Firefox'un ortaya çıkan kritik sorunları ortalama 43 gün içerisinde giderdiğini ortaya koyuyor. Fakat aynı şey Internet Explorer için geçerli değil çünkü IE'nin ortalama sorun giderme süresi tam 100 gün.

Okuyucu Yorumları