Firefox ve Google'dan 3 boyutlı internet...

Firefox ve Google'dan dev işbirliği: Hedefte üç boyutlu internet standartlarını belirlemek var...

Üç boyutlu internet!

İnternete üçüncü boyutu getirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Khronos adlı organizasyona çok önemli iki firma tam destek verdiklerini açıkladı. Bu firmalardan ilki Firefox'un yaratıcısı Mozilla. İkincisi ise arama motoru devi ve Chrome'un sahibi Google. İki firma artık, üç boyutlu internetin standartlarını belirlemek için bir arada çalışacaklarını resmi olarak açıkladılar.

Mozilla'da göre yapan Vladimir Vukicevic, internette üçüncü boyutun kişisel olarak çok ilgilendiği bir konu olduğunu söylüyor ve artık bunu daha geniş kitlelerle paylaşmak için doğru zamanın geldiğine inanıyor.

Diğer yandan ise Google'ın baş mühendisi Matt Papakipos; "içerik artık hızla internete kayıyor ve JavaScript her geçen gün daha hızlı hale geliyor. Artık internette üç boyutlu içerik için hızlı ve genel kullanıma müsait bir programlama ara yüzü (API) hazırlamak için doğru zamandayız" diye konuşuyor.

İnternette üçüncü boyutu yakalamak JavaScript, OpenGL ve OpenGL ES'in gücünden faydalanmayı planlayan Khronos, bu sayede özellikle tarayıcı tabanlı üç boyutlu oyunların büyük aşama kaydedeceğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları