Firefox with MSN indirmeye sunuldu

Geçen sene tanıştığımız "Firefox with Bing"den sonra bir Firefox'umuz daha oldu!

Yeni bir Firefox doğdu!

Mozilla'nın Bing arama motoruyla gelen özel Firefox'uyla geçen sene tanışmıştık. Şimdi ise Mozilla, Firefox ve MSN'i bir araya getiren yeni "Firefox with MSN"i tanıttı.

Nerdeyse 20 sene önce, Windows 95 ile beraber ortaya çıkan MSN, kökleri internet hizmetine dayanan bir Microsoft portalı. Yeni Firefox with MSN ise varsayılan olarak Bing arama motoruyla geliyor. Bunun yanında tarayıcının giriş sayfası, tabi ki MSN.com olarak ayarlanmış. Microsoft, tarayıcının dağıtımının yapıldığı firefoxwithmsn.com adresini Eylül ayının ortalarında kaydettirmişti.

Daha önce, Ekim 2011'de de Firefox'un değiştirilmiş bir sürümü olan "Firefox with Bing" ile tanışmıştık. Tarayıcı, hala firefoxwithbing.com adresinde indirmeye sunuluyor.

Mozilla, en çok geliri Microsoft ile olan anlaşmalarından değil Google'dan sağlıyor. Vakıf, 2011'in sonlarında Firefox'da Google'ı varsayılan arama motoru olarak sunmak için arama deviyle yıllık 300 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı. Google'ın bu anlaşmayla Firefox'a ve web'e destek olma amacını taşıdığı da biliniyor.

Okuyucu Yorumları