Firefox yeni motorla uçuşa geçti!

Firefox'un, Chrome'un hızı karşısında ezildiğini mi düşünüyorsunuz? Öyleyse bu habere şaşıracaksınız

Firefox'tan hız rekoru!

Firefox'un, özellikle hız konusunda rakiplerinin gerisinde kalması, hayranlarını üzen konuların başında geliyor. Özellikle Chrome'un ardı ardına kırdığı hız rekorları gerçekten de imrenilecek cinstendi. Cinstendi diyoruz; çünkü Firefox, yeni sürümü ile rekoru eline geçirecek gibi görünüyor.

Mozilla en hızlı SunSpider puanını almayı başardı. Mozilla'nın kendi testleri en son Firefox JavaScript motorunun Google Chrome'da kullanılan V8 motorunu ve Apple Safari'nin Nitro motorunu geride bıraktığını gösterdi.

Yeni JaegerMonkey eklentisine sahip olan motorun hızlı olması bekleniyordu ancak Mozilla'nın açıklaması beklentilerin çok ötesinde oldu. Mozilla'dan Asa Dotzler, açıklamasında Internet Explorer ve Opera'dan bahsetmedi bile

İşte herkesi hayrete düşüren test sonuçları...

İşte herkesi hayrete düşüren test sonuçları...
Düşük değerler, daha yüksek performans anlamına geliyor...

Firefox 4 ile birlikte kullanıma girecek olan JaegerMonkey eklentili yeni SpiderMonkey JavaScript motoru, TraceMonkey ile birlikte çalışıyor. Yeni eklenti kod tekrarlarını belirleyip bunları assembly diline çevirerek hızlandırma yapıyor. Bunun işe yaramadığı yerlerde de eski motorunu kullanıyor.

Beta aşamasındaki Firefox 4'ün yeni metodu WebKit'teki Nitro assembler'a da benziyor. Ancak görünen o ki, performans konusunda gerçekten büyüleyici bir noktaya ulaşmak üzere. Neyin ne olduğunu ise, ancak yılan hikayesine dönen yeni Firefox bilgisayarlarımızı şereflendirdiğinde göreceğiz...

Okuyucu Yorumları