Firefox3 yine güncelleniyor, Firefox2 ölüyor!

Birkaç gün içinde yayınlanacak Firefox 3 güncellemesi, Firefox 2 için de yolun sonu anlamına geliyor

Firefox'a büyük güncelleme

Mozilla, birkaç gün içerisinde, web tarayıcısının en güncel sürümü olacak Firefox 3.0.5'i sunmayı planlıyor. Mozilla'ya göre yayınlanması planlanan yeni Firefox güncelleştirmesi, Haziran ayında ortaya çıkan Firefox 3.0'dan sonra yayınlanacak en büyük güncelleştirme olacak. Vakıf aynı güncellemeyi, 2006 yılında yayınladığı Firefox 2'yi kullanan kullanıcılar için de sunacak.

Firefox direktörü Mike Beltzner, bu güncelleme önerisi ile, Firefox 2'ye sunulan desteğin çok yakında sona ereceğini bir kez daha vurgulamak istediklerini söylüyor. Daha önce buradaki haberimizde de duyurduğumuz gibi Mozilla, yıl sonuna kadar Firefox 2 desteğini sonlandırmayı düşünüyor. 2 hafta içerisinde yayınlanması beklenen Firefox 2.0.0.19 güncellemesi, eski Firefox için son güncelleme olacak. Mozilla, yapacağı 3.0.5 güncellemesi ile Firefox 2 kullanıcılarına, hemen Firefox'un son sürümü olacak olan 3.0.5'e geçmelerini öneriyor.

Mozilla'dan daha önce yapılan bir açıklamaya göre, en son Ağustos ayında yayınlanan benzer bir Firefox güncelleştirmesi ile Firefox 2 kullanıcılarının büyük bir kısmı zaten Firefox 3'e terfi etti.

Araştırma şirketi Net Applications'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir rapora göre de, Firefox kullanıcılarının yaklaşık %75'i Firefox 3'ü kullanıyor. Bu da Ağustos ayındaki güncelleştirmeyle başlayan artışın halen devam ettiğini ortaya koyuyor.

Okuyucu Yorumları