FireWire Geliştiriliyor, Hızı 4 Kat Artıyor

S3200 olarak adlandırılan yeni teknolojisi ile FireWire bağlantısı hızını tam 4 kat arttırıyor.

4 Kat Hızlı FireWire!

Bağlantı teknolojisi FireWire (IEEE 1394b) 2008 yılında yeni bir teknik ile (S3200) şu anda var olan aktarım hızını 4 kat arttırıp 800 MB/s'den 3.2 GB/s'ye çıkaracak.

Apple tarafından geliştirilen FireWire, IEEE 1394 standardına dayalı, bilgisayara çevre ürünleri bağlanmasında kullanılan, 400 ve 800 Mbps hızında veri transferini destekleyen. yüksek hızlı arayüz bağlantısıdır.

Çok yüksek bağlantı ve aktarım hızından dolayı, gerçek zamanlı veri transferi (Real Time Data Transfer) yapabilen video cihazları, harici disk, kameralar tarzı cihazlar için kullanışlıdır.

Hızının artması ile FireWire 800 standardını dğeiştirmeyecek ve aynı girişi kullanacak olan yeni teknolojinin 2008 Şubat ayında tamamen hazır olması planlanıyor. Basit mantığı şu anki teknolojinin "tam kapasitesini kullanmak" olarak açıklanan yeni spesifikasyon, USB 2.0'ı zaten geride bırakmış güncel FireWire ürünlerinden çok daha hızlı olacak.

Yapılan çalışmalar sonucunda yüksek çözünürlüklü televizyon yayınlarının (HD) aktarımında da kullanılabileceği saptanan bu yenilenecek teknoloji, biz son kullanıcılar için eSata gibi teknolojilerden çok daha fazla avantaj sağlıyor.

Okuyucu Yorumları