Fiyatı 200 Dolar ama hiç bir işe yaramıyor!

200 Dolarlık bu küçük cep uygulamasının tek bir özelliği var: Hiç bir işe yaramıyor olması...

200 Dolarlık "hiç"...

İnternetin bir numaralı ismi ve aynı zamanda Android işletim sisteminin mimari olan Google, geçtiğimiz Cuma gününden beri Android mağazasında ücretli uygulamaların satışına izin vermeye başladı. Bunun anlamı ise şu: Android için uygulama geliştiren herkes, dilediği ücretten kendi geliştirdiği uygulamasını bu Android mağazasından satışa çıkarabilecek.

Hatta Google'ın ücrete tabi Android uygulamalarını devreye sokmasıyla birlikte bunun ilk meyvesi de çok geçmeden ortaya çıktı: I am Richer. 'I am Richer' yani 'Ben daha zenginim' isimli bu uygulama, Jay Freeman isimli bir yazılım geliştiricisi tarafından Android için hazırlandı. 200 Dolarlık bir fiyatla Android mağazasında satışa sunulan ve bu fiyatıyla şu an için mağazanın en pahalı uygulaması olan 'I am Richer', aslında sözde bir uygulama; zira uygulamanın tek işlevi telefonun ekranında parlayan bir elmas görüntülemesi. 'I am Richer' isimli bu uygulamanın sözde geliştirilme amacı ise bu elmas sayesinde kullanıcıların çevresine ne kadar zengin olduğunu kanıtlaması.

Aslında benzer bir olay Apple'ın kendi uygulama mağazasında da yaşanmıştı. 'I am Rich' adını taşıyan ve birkaç kişi tarafından yaklaşık 1.000 Dolarlık bir fiyatla satın alınan söz konusu uygulama, daha sonra Apple tarafından, gelen tepkiler üzerine sessiz sedasız mağazadan kaldırılmıştı. Çünkü uygulama, aynı "I am Richer" gibi hiç bir işe yaramıyordu. İşin garip tarafı ise, o zamanlar bu uygulama için birkaç kişinin 1000 Doları gözden çıkartmış olmasıydı...

Okuyucu Yorumları