Flappy Bird çakıldı; mağazalardan kaldırıldı!

Milyonlarca kullanıcının cebine indirdiği oyun, hem Google Play'den, hem App Store'dan "uçtu!"

"Herkesi sinir eden" oyun!

Cep telefonlarında kısa sürede popüler hale gelen, oyun Flappy Bird'e sahibi bile tahammül edemedi ve onu uygulama mağazalarından kaldırdı.

Super Mario'yu oldukça andıran 8-bit grafiklere sahip oyunun geliştiricisi Dong Nguyen, yaptığı açıklamada oyuna gelen ilgiye karşılık "artık bunu çekemiyorum" dedi. "Üzgünüm 'Flappy Bird' kullanıcıları, 22 saat sonra 'Flappy Bird'ü kaldıracağım. Artık bunu kaldıramıyorum." Oyun şu an iOS ve Android uygulama mağazalarından kaldırılmış durumda.

Büyük gagalı kuşunuzu bacaların arasından geçirmeye çalıştığınız ücretsiz oyunda bundan başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Yeni bir seviyeye geçmek, altın toplamak vb. şeyler de oyunda yok. Tek amacınız, ekrana zamanında dokunup, mümkün olduğu kadar çok bacanın arasından geçmek. Ancak sadece birkaç saniyede başarısız olma ihtimaliniz, ardından "bir daha deneyeyim" deme ihtimaliniz oldukça fazla.

Flappy Bird çakıldı; mağazalardan kaldırıldı!

Android'in ücretsiz oyunlar listesinde 1. sıraya yerleşen oyun, kaldırılmadan önce günde 50.000 dolar reklam geliri elde etmeye başlamıştı. Gears Studio'nun tek geliştiricisi olan Nguyen, başka oyunlar yapmaya devam edeceğini söylüyor.

Peki siz Flappy Bird'ün gidişine üzüldünüz mü, yoksa zamanınızı acımasızca çöpe attığı ve sinirlerinizi bozduğu için sevindiniz mi?

Okuyucu Yorumları