Flappy Bird neden "öldü?"

Belki de dünyanın en zengin adamı olacaktı ama o, kimsenin kolay kolay inanamayacağı bir şey yaptı!

Flappy Bird neden "öldü?"

Oyun dünyasının son bir haftadır dilinden düşüremediği en büyük isimlerden birisi şüphesiz Flappy Bird. Piyasaya çıktığı gibi kelimenin tam anlamıyla, tüm akıllı telefon ve tablet kullanıcılarını peşinden sürükleyen yapım, kısa süre sonra yapımcısı tarafından uygulama marketlerinden kaldırılmıştı...

Birçoklarının anlam dahi veremediği bu olay hakkında, sonunda açıklama geldi. App Store ve Google Play'e girişinden birkaç gün sonra yayını durdurulan Flappy Bird'ün yapımcısı Dong Nguyen, Forbes'e verdiği röportajda olayın arka planında yaşananları anlattı. Nguyen'e göre Flappy Bird'ü üretme amacı, yoğun iş hayatı ve sıkıcı yaşam koşullarındaki insanları anlık da olsak rahatlamaktı ama oyun kısa süre içerisinde bağımlılık yaratan bir ürüne dönüştü. Oyuna bir iki saat içerisinde bağımlı olan insanların internet üzerinde yazdıkları, özellikle aldıkları düşük puanları arttırmak için gösterdikleri gereksiz çabayı gördükçe, yaptığı işten tiksinir hale geldiğini söylüyor yapımcı ve ekliyor: "Bu sorunu çözmenin en kolay yolu, oyunun indirilmesini engellemekti. Bu yüzden Flappy Bird, sonsuza kadar yok oldu."

Nguyen, her ne kadar, sadece ilk gün içinde 50.000 dolar gibi bir para kazanmış olsa da, yaptığından pişman olmadığını söylüyor: "Bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum. Üzerinde yeterince düşümdüm."

Okuyucu Yorumları