Flash'a bir tekme de ondan!

Adobe'un Flash'ına tekmeyi vuran vurana... İşte Flash'a hayır diyen son dev!

Flash'a bir tekme de ondan!

Microsoft Xbox 360, son güncellemesi ile artık Internet Explorer tarayıcısını kullanmamıza imkan tanıyor. Yine de bu durum konsol sektörü için çok büyük bir gelişme anlamına gelmiyor zira Nintendo Wii, bundan beş yıl önce, temelde Opera'nın değiştirilmiş bir modeli olan, "The Internet Channel" aracılığı ile internete bağlanmamızda kolaylık sağlıyordu.

Nintendo'nun yeni konsolu Wii U da internete bağlanmamız için benzeri rahatlıklar sağlayacak. Konu hakkındaki bazı detayları su yüzüne çıkaran Nintendo, Wii U konsolunda akıllı televizyonlarda, halka açık bilgi terminallerinde, oyun konsollarında ve hatta daha önceleri Nintedo'nun 3DS cihazında bulunan "NetFront Browser" motorunu kullanacak. Her ne kadar çok şaşırtıcı olmasa da kimileri tarafından ufak bir umutla da olsa beklenen Adobe Flash desteği Wii U'da bulunmayacak. Ancak konsol, HTML 5 desteğine sahip bir şekilde karşımıza çıkacak.

Nintendo'nun yeni jenerasyon konsolu, 18 Kasım itibariyle Kuzey Amerika'da, 30 Kasım itibariyle de Avrupa'da satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları