Flash bellekte yüksek performans ve kapasite

Var olan flash bellekler işlevsel olsalar da, bu yeni modelin kapasite ve performansı çok daha iyi!

Veri depolamada büyük adım

Flash bellek üreticisi Micron yeni ürettiği modellerle çok önemli bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Micron'un BA NAND flash bellekleri, sadece 8 GB ve 16 GB modelleri ile kapasite konusunda üst seviyeye çıkartmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanılan özel bir teknik sayesinde belleğin performansını ciddi oranda artırmayı başarıyor.

Var olan flash bellekler, bloklar halindeki verileri yönetmek, hata kontrolü yapmak gibi konularda cihazların işlemcisinden destek alıyorlar. BA NAND ise kendi üzerinde yer alan bellek kontrol ünitesi sayesinde bu ve bu gibi işlemleri tamamen flash bellek üzerinde gerçekleştirebiliyor. Bu sayede cihazların işlemcilerin flash bellek ile ilgili yapılacak işlemlerden minimum etkilenecek ve hem cihazın, hem de flash belleğin performansı gözle görünür ölçüde artabilecek.

Tabi ki bu tip önemli ve kampsalı yenilikler, çoğu zaman cihazlar üzerinde bazı değişiklikleri zorunlu kılar. Micron, bu kez durumun farklı olduğunu ve BA NAND bellekleri kullanacak cihazların kendi işlemci yapılarından hiçbir değişiklik gerçekleştirmek zorunda olmadıklarını duyurdu. Micron'un bu heyecan verici flash bellekleri 2009'un ikinci yılında piyasada olacak.

Okuyucu Yorumları