Flash için yolun sonu çok yakın!

Kullanımı giderek düşen Adobe Flash, tahminlere göre işte bu tarihte internetten tamamen silinecek!

Flash için yolun sonu yakın!

Adobe Flash için artık yolun sonuna gelindiği bir süredir dile getirilen bir gerçek. Ömrünü tamamlamak üzere olan bu web formatının tam olarak ne zaman kaybolacağı da kesinleşti: İki yıl sonra.

Encoding.com tarafından elde edilen veriler, Flash video kodek kullanımının 2015'te yüzde 21'den yüzde 6'ya kadar gerileyerek keskin bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Rapor ayrıca Flash'ın adeta bir tür "yaşam destek ünitesine" bağlı olarak varlığını sürdürdüğünü de ekliyor.

Rapora göre, Flash halen banner reklamları ve eski tarayıcılar gibi belirli alanlarda kullanılmaya devam etse de, günleri artık sayılı. Bu doğrultuda yapılan hesaplamalara göre Flash'ın 24 ay içerisinde tamamen gözden kaybolacağı söyleniyor.

Oldukça uzun bir zamandır video editörleri için bir standart haline gelen H.264'ün, video kodek kullanımında iyice yaygınlaşarak internette yayınlanan videoların dörtte üçünü kapsadığı biliniyor. Facebook ve YouTube gibi büyük sitelerin yanında Mozilla Firefox da Flash'ı hem videolarda hem de web tasarımı programlarında desteklemeyi bırakmıştı.

Okuyucu Yorumları