Flash Player 10'un beta sürümü 3D ile dolu

Adobe, gelişmiş 3D özellikler içeren Flash Player 10 tarayıcı eklentisinin ilk ön sürümünü duyurdu..

Flash Player 10

Adobe, Flash Player 10'un "Astro" isminde bir beta sürümünü çıkardı. Yenilikler özellikle web geliştiricileri için anlamlı olacak. Mesela Flash Player artık donanım hızlandırması ve 2D objeleri animasyona dönüştürme için gerekli 3D efektleri destekliyor.

Animasyonlarda ekran kartının GPU'su decode (çözümleme) işlemini devralarak ana işlemcinin yükünü azaltacak. Pixel Blender aracı ile geliştiriciler ilk kez sadece Flash Player 10 ile görüntülenebilen efekt ve filtreler oluşturabilecekler. Kullanılan teknik Adobe After Effects CS3'ü temel alıyor. Geliştiriciler 3D-süsleme imkânını yerel 3D-efekti desteği ile elde edecekler. Böylece 2D nesneler hacim kazanmış olacak.

Diğer yenilikler arasında ise Anti-Aliasing, yazı rotasyonu ve farklı bant genişlikleri için değişken akışkanlık seviyeleri var. Son bahsedilen yenilik Adobe Flash Media Server işbirliği ile yapılacak.

Flash Player 10'un ne zaman hazır olacağı halen kesinleşmiş değil. Beta sürümü ise ücretsiz olarak indirilip test edilebiliyor.

CHIP Online Yorumu:
Bu ön sürüm özellikle web geliştiriciler için ilgi çekici olabilir. Bazı siteler Flash Player 10'u tanıyamayabiliyor. Böyle bir site ile karşılaştığınızda güncel 9. sürümü kullanın.

Download: Flash Player 10 (Beta)

Okuyucu Yorumları