Flash sayfalarının kaldırılması kafa karıştırdı!

Adobe'un bazı web sayfalarında çıkan uyarı, Flash'ın tamamen öldüğü söylentilerine neden oldu!

Flash, tamamen öldü mü?

Adobe'un kurumlara yönelik web sayfalarında görünen bir uyarı, firmanın Flash Player'la ilgili web sayfalarını "tedavülden kaldırmayı" planladığını söylüyor. Bununla birlikte Adobe'dan gelen açıklamaya göre bu uyarının nedeni, "bazı adobe.com sayfalarının tekrar düzenlenmesi".

Adobe yaptığı açıklamada, uyarının yakında kullanımdan kalkacak eski URL'lerin yer imlerine kaydedilmiş olması nedeniyle göründüğünü söyledi. Sözkonusu sayfada Flash Player'ın okul ve şirketler gibi çok kullanıcılı kurumlara lisanslanması işleri yönetiliyor. Sayfada şu uyarı yer alıyor:

"Bu sayfa ve indirme bağlantıları, 29 Eylül 2016'da tedavülden kalkacaktır." Adobe, Flash Player'ı indirmek isteyenleri ise ayrı bir sayfaya yönlendiriyor.

Flash sayfalarının kaldırılması kafa karıştırdı!

Adobe ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kasım 2015'te de belirttiğimiz gibi Adobe, Open Web standartlarını desteklemektedir ve HTML5'in geleceğin web platformu olduğuna inanmaktadır. Bu açık standartların yaygınlaşması için Mozilla, Google, Microsoft, Facebook ve diğerleriyle yakın biçimde çalışıyoruz. Bu, sektör çapında bir evrimdir ve Adobe bu evrime büyük yatırımlar yapmaktadır. Flash Player konusundaysa hiçbir değişiklik olmamıştır; indirme bağlantıları tüm müşterilere sunulmaya devam edilecektir."

Google, web tarayıcısında Flash'ı "önemsiz hale getireceğini", çok gerekmedikçe neredeyse hiç kullanmayacağını söylemişti. Firefox, Flash'ı otomatik olarak engellemeye başlarken Safari, sitelere sistemde Flash'ın yüklü olup olmadığını bile söylemiyor. Flash, Chrome gibi Microsoft Edge'in de bir parçası ancak Windows 10 Anniversary Update, Flash içeriklerini güvenlik amacıyla otomatik olarak engelliyor. Dolayısıyla bu denli kınanan Flash'ın Adobe tarafından silindiğini duysaydık, pek şaşırmayacaktık.

Okuyucu Yorumları