"Flash'tan vazgeçmeyiz!" diyen cep devi kim?

Adobe bile kendi teknolojisi Flash'ın fişini çekmeye hazırlanırken Flash'a destek bakın kimden geldi

"Flash'tan vazgeçmeyiz!"

Özellikle Apple'ın Flash'ı cihazlarında kullanmaması sonrası mobil dünyada kullanılırlığı düşen, HTML5'in benzer özellikleri desteklemesiyle iyice tartışılır hale gelen Flash için Adobe, mobil ortamda devam etmeme kararı almıştı. Ancak BlackBerry'nin üreticisi Research In Motion, en azından BlackBerry Playbook tablet için bile olsa Flash'ı desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Bu açıklamanın yanında HTML5'i de destekleyeceğini söyleyen RIM, BlackBerry Playbook tabletin internet kapasitesinin yüksek olması için elinden geleni yapacağını söyledi. Benzer konuda, Adobe'un kararının ardından Android'in yaratıcısı Google'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Microsoft tarafından açıklama çok daha öncesinden yapılmış ve Windows Phone 7.5 Mango'da Flash'ın olmayacağı söylenmişti.

Analizcilerin düşüncesine göre de HTML5, mobil ortamda çok büyük bir ilerleme gösterecek ve 2013'te mobile cihazların 90%'ı HTML5'i destekleyen tarayıcılar ile gelecek. Adobe da Flash'ın 11.1 versiyonunu Android ve BlackBerry Playbook tablet için çıkaracak ve sonrasında noktayı koyacak...

Okuyucu Yorumları