Flash, tarayıcınızı ne kadar yavaşlatıyor?

Flash, web tarayıcınızın performansını ne kadar etkiliyor? İşte bu kadar!

Flash ne kadar yavaşlatır?

Flash'ı bilgisayarınızdan kaldırmayı düşünüyorsanız, bu haberimiz elinizi biraz daha çabuk tutmanızı sağlayacak. Yapılan testler, Flash'ın PC'nizi yüzde 80'e kadar yavaşlatabildiğini ortaya çıkardı.

Orta seviye bir PC'de 30 sekme açıkken yapılan testlerde Microsoft'un yeni Edge web tarayıcısınının Flash etkin olduğunda 4,72GB bellek tükettiği, kapatıldığında ise 4,12GB RAM tükettiği anlaşıldı. Flash etkinken işlemci kullanımı yüzde 84,1'e yükselirken kapatıldığında sadece yüzde 24,5 olduğu ortaya çıktı. Opera, Flash etkinken 3,47GB RAM ve yüzde 81,2 işlemci tüketiminde bulundu. Flash kapatıldığında tarayıcının RAM kullanımı 1,8GB'a, işlemci kullanımı ise yüzde 6,6'ya düştü.

Firefox, Flash'lı haliyle yüzde 29,1 işlemci kullanımını geçmediği için, tarayıcının önlem olarak kendini yavaşlattığı düşünülüyor. Bununla birlikte test sırasında bazı sekmeler, yanıt vermemeye başladı. Chrome ise, Flash açıkken 4,23GB RAM tüketirken yüzde 71,4 işlemci kullandı.

İnternette dolaşırken sizi yavaşlatan tek şey, elbette Flash değil. Eklentiler, reklamlar, javascript gibi diğer tüm öğelerin deneyiminiz üzerinde etkisi var. Ancak testler, Flash'ın etkisinin büyük olduğunu gösteriyor. Web tarayıcınızda Flash'ı devre dışı bırakmak istiyorsanız, tarayıcınızın Ayarlar menüsünü kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları