Flash yamaları da Salı günü gelecek

Adobe, internetin vazgeçilmezi Flash için Microsoft'tan kopya çekmeye hazırlanıyor!

Flash'a Windows modeli!

Adobe Flash güncellemeleri artık rastgele olarak karşınıza çıkarak size sürpriz yapmayacak. Ömrünün dolup dolmadığı bir süredir tartışılan eklentinin yamaları artık Microsoft gibi "Salı yamaları" şeklinde yayınlanacak. Microsoft'un yamalarının her ayın ikinci Salı günü sunulduğu biliniyor.

Adobe, şimdiye kadar Flash güvenlik yamalarını hazırlandığı anda indirmeye sunuyordu. Ancak şirket yaptığı açıklamada Salı yamalarının kulanıcılar için daha tahmin edilebilir bir takvim sunacağını söyledi. Adobe'un bu değişikliğe karar vermesinde IE10'a gömülü gelen Flash Player'ın da etkisi var.

Microsoft ve Adobe'un farklı güncelleme planları Windows 8 ve Internet Explorer 10 çıkana dek yolunda gidiyordu. Ancak Internet Explorer 10, önceki sürümlerinin tersine Flash desteğini kendi içerisinde barındırıyor. Bunun anlamı, Internet Explorer 10 kullanıcılarının Flash güncellemelerini Adobe yerine Microsoft'tan alacak olmaları.

Bu değişiklik, Eylül ayında Windows 8 kullanmaya başlayan kullanıcılar arasında sorun olmuştu çünkü Adobe, Flash Player için Ağustos ayında bir yama yayınlamıştı. Durum IE10 kullanıcıları arasında tarayıcının güvenlik yamalarının geciktiği yorumlarına yol açmış, Microsoft'u planlanan tarihten önce bir yama yayınlamaya zorlamıştı. Anlaşılan o ki iki taraf, yamalar konusunda böyle bir uzlaşmaya vararak sorunu çözmüş bulunuyorlar.

Okuyucu Yorumları