Flickr'a video indirmek artık mümkün

Artık Yahoo Flickr üzerinden, YouTube'a göre daha kısıtlı olsa da kısa videolar paylaşılabilecek.

Flickr'dan kısa video

Kişisel resimlerini ve videolarını arkadaşlarıyla paylaşmak isteyen kullanıcılar 90 saniye ve 150 MB'a kadar Flickr'a video ekleyebilecek.

Yahoo'nun resim paylaşma servisi olan Flickr, artık kısıtlı da olsa video indirilmesine izin veriyor. Bu kısa videolar, siteye kolayca upload edilerek slayt gösterileri ve resimlerle bağlantı kurulabiliyor.

Flickr, bu adımı YouTube'a karşı atmış değil; zaten YouTube ve Flickr'ın sunduğu özellikler birbirinden oldukça farklı. Flickr ile 150 MB'ı aşan videoları indirmeniz söz konusu değil. Yahoo, Flickr'a bu özelliği katarak, aslında kısa videolar konusunda önde gelen şirketlerden olan Fox Interactive Media'ya rakip olmak niyetinde.

Flickr'a resim ekleyen kullanıcılar, resimlerin gizlilik ayarlarını dilediği gibi değiştirebildiği gibi, söz konusu videoları direkt olarak cep telefonuna indirmeleri de mümkün.

ComScore'un araştırma sonuçları da gösteriyor ki, ABD'de neredeyse 139 milyon internet kullanıcısı her gün internet üzerinden video izliyor. Yine comScore'a göre, Ocak 2008'de her gün ortalama 209 dakika video izlenilmiş. Google, bu bağlamda ipi göğüsleyen isim: 3.4 milyar adet videosuyla Ocak ayının birincisi. YouTube ise bu ayda 3.25 milyar video ile 78 milyon internet kullanıcısına ulaşmış.

Chip Online'ın Yorumu: ComScore'un yaptığı araştırmanın sonuçlarını Yahoo'da görmüş olacak ki Flickr'a bu özelliği kazandırmış.

Okuyucu Yorumları