Flock: Blogger’lar için ücretsiz tarayıcı

Social Browser olarak adlandırılan yeni bir tarayıcı türü webde hızla yayılıyor. Bu türün en ilginç üyelerinden biri ise Flock. Tarayıcı sadece sayfa içeriklerini görüntülemekle kalmıyor ayrıca kendinizi tanıtmak ve daha sosyal olmak istiyorsanız da yardımcı fonksiyonları ile dikkat çekiyor.

Flock: Blogger’lar için ücretsiz tarayıcı

Flock bunun için farklı web sayfalarına içerik göndermenize izin veriyor. Örneğin, “del.icio.us” altından kullanıcılar kendi bağlantı koleksiyonlarını Flock üzerinden düzenleyip kendi aralarında değiştirebiliyor veya “flickr.com” adresindeki fotoğraf topluluğunda kendi browserınızdan vazgeçmeden Flock yardımıyla fotoğraflarınızı yayınlayabilirsiniz. Ancak en şık fonksiyonu ise kullanıcıların kendi Blog’larını yazıp gönderebilecekleri editördür. Bu editör, şu ana kadar Blog içeriği hazırlamak için geliştirilmiş olan tüm programlar ile de uyumlu.

Sayısız özellik

Mozilla tarayıcı teknolojisini temel alan Flock, çok kullanışlı birkaç özelliğe sahip. Buna göre sık kullanılanlar, “Flock Favorites” olarak kaydedilip yayınlanabiliyorlar. Bu sayede kullanıcılar bunları etiketlendirilebiliyor yani yorumlayabiliyorlar. Kullanıcı, Feed’leri görüntüleyebiliyor ve bir çok araç çubuğunu da paralel olarak çalıştırabiliyor.

Flock’un şu anda sadece geliştiriciler için hazırlanmış olan versiyonu mevcut.

Okuyucu Yorumları