Kimse ne olduğunu çözemiyor: Kasırgaların ortaya çıkarttığı gizemli yapı kafa karıştırdı

Florida'da, kasırgaların vurduğu sahilde biranda ortaya çıkan gizemli bir yapı, herkesi şaşırttı. Şu ana kadar kimse, bunun ne olduğunu çözebilmiş değil.

Kasırgaların ortaya çıkarttığı gizemli yapı

Nicole Kasırgası ve Ian Kasırgası'nın hemen ardından Florida, Volusia County'deki Daytona Sahili kıyılarında gizemli bir yapı ortaya çıktı. Henüz kimse bunun ne olduğundan tam olarak emin değil, ancak yerel toplulukta bir gemi enkazından uzun süredir kayıp olan bir NASCAR yarış pisti kalıntılarına kadar pek çok ilginç fikir bulunuyor.

Volusia İlçesi sözcüsü Kevin A Captain, CBS News ile yaptığı görüşmede, garip ahşap yapının ilk olarak Şükran Günü hafta sonu plaj müdavimleri tarafından görüldüğü bildirildi. Garip tahta parçalarından ve kumdan çıkan bazı metallerden oluşan enkazın görünür kısmı 24 metre ile 30 metre arasında.

Bu garip yapı, son zamanlarda Florida'yı sarsan kasırga ikilisinin yarattığı plaj erozyonunun bir sonucu olarak ortaya çıktı. Eylül ayı sonlarında şiddetli Kategori 4 fırtınası Ian Kasırgası ve birkaç hafta sonra Kasım ayı başlarında Kategori 1 Kasırgası Nicole bölgesi vurmuştu. Nicole Kasırgası, Ian'dan daha hafif olsa da, özellikle bu sahil şeridinin bulunduğu Volusia İlçesi'nde şiddetliydi.

Bölgedeki daha geniş hasarın yanı sıra, plaj şiddetli rüzgarlar, şiddetli yağmur ve dalgaların neden olduğu önemli miktarda erozyona maruz kaldı.

Volusia Sahil Güvenliği Başkan Yardımcısı Tammy Malphurs, yerel medya istasyonu News 6 ile yaptığı röportajda “bu erozyon, şu anda emsalsiz. Çok uzun zamandır bu tür bir erozyon görmemiştik. Muhtemelen 25 yıldır sahildeyim ve ilk kez bu kadar açık kaldığını gördüm” dedi.

Florida eyaleti arkeologlarına alanın görüntüleri gönderildi ve 6 Aralık Salı günü sahile giderek kapsamlı bir araştırma başlattılar.

Bu çalışma tamamlanana kadar, yerel topluluk kendi tahminlerini üretmeye devam edecek gibi görünüyor. The New York Times'ın bildirdiğine göre, tahminler bunun bir deniz bariyerinin kalıntıları, bir gemi enkazı veya eski bir iskelenin bir kısmı gibi farklı görüşleri içeriyor. Hatta bazıları, sahilde yapılan NASCAR yarışlarından kalan oturma yerleri olma ihtimalini bile düşündü.

Hava olayları genellikle yıkıcı bir güç olarak görülse de, zaman zaman geçmişe yeni bir bakış getirebiliyor. 2018'de Birleşik Krallık’ın tipik nemli havası bir süre kesilerek, birkaç ay boyunca sıcak yaz güneşi tarafından kavruldu. Çarpıcı derecede kuru hava, tarlaları yeşilden sarıya çevirdi ve bununla beraber, bir zamanlar kayıp yapıların var olduğu yerlerin izlerini ortaya çıkardı. Bu izler, Demir Çağı, Tunç Çağı ve Roma döneminden tarih öncesi yerleşimleri, mezar höyüklerini ve çiftlikleri içeriyordu.