Football Manager 2016 ile yeni bir dönem!

Football Manager 2016, daha önceki yıllara göre "biraz" daha farklı sunulacak...

Footbal Manager'da yeni dönem

Sega ve Sports Interactive, popüler menajerlik serisinin en son sürümü Football Manager 2016'yı duyurdu ve oyun, Kasım ayında yayınlanacak. Yeni oyunda bir grup yeni özellikler bulunurken, oyunun yayınlanma aşamasında büyük bir değişiklik söz konusu.

Yeni sürüm iki ayrı mobil oyunu içerecek: Football Manager Touch ve Football Manager Mobile. Touch sürümü PC, Mac, Linux ve üst seviye tabletler için sunulacak. Bu sürüm, daha eski Football Manager oyunlarında hızlı oyun olarak mümkündü ancak artık kendi başına bir oyun olarak sunulmakta. Football Manager Handheld markası ise Football Manager Mobile olarak değişecek ancak aynı çalışmanın büyük bir kısmını koruyacak. Ayrıca, PC ve Mac için standart bir Football Manager 2016 oyunu da olacak ancak bu oyun, mobil cihazlarda kullanılamayacak.

Yeni Football Manager Mobile yayınındaki önemli özelliklerin arasında ise takımın üzerinizdeki kontrolü arttırmanızı sağlayan Gelişmiş Taktikler, koçların eklenmesi ile takımınızı maç günlerine eskiye göre çok daha iyi bir şekilde hazırlamanızı sağlayan Koç Kadrosu, kendi yönetim şeklinizi belirlemenizi sağlayan Yönetim Tarzı bulunuyor. Gelişmiş Taktikler ile takımın paslarını nereye odaklayacağını, asıl saldırı tehdidiniz ve hücum planınızı belirleyebiliyorsunuz. Hatta kalecinizin dağılımdaki yerini bile belirleyebiliyorsunuz. Koç Kadrosu ile takımınızın bir sonraki maç için çalışmalarının neye odaklanacağını seçmeniz mümkün oluyor. Altın, gümüş ve bronz koçluk nişanları ile kendi Yönetim Tarzınızı belirlerken, savunma veya saldırıya mı yoksa moral ve adam yönetimine mi öncelik vereceğinizi seçebiliyorsunuz. Aldığınız kararlar, takımınızın tarzını belirlemenizde büyük önem taşıyor.

Sports Interactive'den Miles Jacobson'ın söylediğine göre alınan bu kararın arkasında, artık tek bir oyun tarzının herkese uymaması yatıyor. "Hayranlarımızın devasa bir miktarının 'tam' simülasyona ihtiyaç duyulan zamanı ve adanmışlığı sunabilirken, eşit büyüklükteki bir miktar da daha düz bir seçeneği tercih ediyor. Bunun yanı sıra, mobil cihazların yaygınlığı, insanların farklı yöntemlerle oynadıkları anlamına geliyor. Football Manager Touch'ın ayrı bir seçenek olarak sunulması – bilgisayar ve tablet üzerinde oynanabilir – artık herkes için bir sunumumuz olduğu anlamına geliyor."

Football Manager Mobile 2016, Android ve iOS için bu Kasım ayında sunulacak. Football Manager Touch 2016 da Steam ve üst seviye tabletlere aynı zamanda sunulacak. "Üst seviye" olarak belirlenen tabletlerin hangileri olduğu henüz tam olarak belli değil ancak ilerleyen zamanlarda bu ayrımın hangi noktada gerçekleşeceği kesinleşecek...

Okuyucu Yorumları