Ford, Apple Car'ın varlığına inanıyor...

Otomotiv devinin CEO'su, olası bir Apple Car hakkındaki görüşlerini açıkladı!

Apple Car gerçek mi?

BBC ile konuşan Ford CEO'su Mark Fields, Apple'ın bir araba üzerinde çalışıp çalışmadığı hakkında "hiçbir fikri" olmadığını, ancak tahmininin "Apple'ın (bir araba üzerinde) çalıştığı" yönünde olduğunu söyledi. Ford'un Google ile beraber bir araba üretmek için ortaklık kurma planı sorulduğunda ise Fields, firmanın Google ile anlaşmalı bir üretici olma fikrini pek çekici bulmadığını ancak, çeşitli firmalar ile beraber çalışma fikrine sıcak baktığını belirtti.

BBC, Elon Musk ile de benzer bir röportaj yapmış durumda. Musk'a Apple'ın bir elektrikli araba üzerinde çalıştığına inanıp inanmadığı sorulduğunda ise Musk'ın cevabı çok daha kesindi: "Bir şeyi yapmak için binin üzerinde mühendisi işe aldığınızda, bunu saklamak oldukça zor oluyor."

Röportajının geri kalanında ise Fields, dördüncü seviye otonom cihazın ne olduğunu açıklamakta. Fields'in söylediğine göre dördüncü seviye araç, yolcunun aracın kontrolünü alması gerekmeyen ancak, daha önceden 3D haritalanmış ve belirlenmiş bir alanda bulunan araçlar olarak tanımlanmakta.

Ayrıca Fields, Ford'un bir dördüncü seviye araç hazırlayan ilk firma olmamasına rağmen şu anda böyle bir aracın üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını söylemekte.

Yedi ay önce The Wall Street Journal, Apple'ın araba çabaları konusunda ciddi olduğunu ve Apple'da bilinen adı ile Project Titan'ın 2019 yılında hazır olacağını söylemişti...

Okuyucu Yorumları