Ford: İstesek biz de üretebilirdik...

Dev şirketin CEO'su, rakiplerinin ürünleri hakkında böyle söylüyor. Peki ama gerçekler ne diyor?

"İstesek biz de yapardık..."

Wall Street yatırım analistleri ve habercileri ile yapılan bir röportaj sırasında Ford CEO'Su Mark Fields, Ford'un istese "Tesla Model-S" benzeri bir elektrikli araç üretebileceğini söyledi. Fields, böyle bir aracın "ürün felsefeleri ile uyumlu" olacağını söyledi ve firmanın bir süredir Tesla Model S'i çalışmakta olduğunu belirtti. "Onu (Tesla Model-S) sürdük. Parçalarına ayırdık. Birleştirdik ve tekrar sürdük."

Ancak buradaki asıl soru, Ford'un kendi Tesla Model S aracını üretse bile onu satıp satamayacağı. Ford Focus Electric'e uygulanan ciddi indirimlere rağmen firma, tamamen elektrikle çalışan bu ilk araçlarından 2011'den beri 4.000'in altında satmayı anca başarmış durumda. Buna karşılık ise Tesla Model-S, dünya genelinde yaklaşık olarak 25.000 adet satılmış durumda.

30.000 dolar civarında bir fiyata sahip olan Focus Electric, yaklaşık olarak 125 km mesafe alabilmekte. Buna karşılık Tesla Model S standart 60kwh bataryası ile yaklaşık olarak 350 km ilerleyebilmekte ve eğer tercihe bağlı 10.000 dolar fazlayı ödeyerek 85kwh bataryayı almayı seçerseniz de alınan yol miktarı 450 km'ye ve daha üstüne çıkabilmekte. Tabii ki bu daha güçlü bataryayı tercih ettiğiniz bir Tesla Model S için yaklaşık olarak 80.000 dolar ödemeniz gerekmekte.

Okuyucu Yorumları