Ford, otonom araba beklentilerini azalttı

Ford, otonom arabaları abarttıklarını itiraf etti ve ilk arabaların sınırlı sayıda üretileceğini söyledi!

"Otonom arabaları abarttık"

Ford CEO'su Jim Hackett, firmanın otonom araçlarına yönelik ümitleri bu hafta suya düşürdü ve ilk araçların sınırları olacağını söyledi. Daha önce firmanın otonom araç bölümünün başında olan Hackett, Salı günü Detroit Economic Club etkinliğinde yaptığı konuşmada "otonom araçların gelişini abarttık" dedi. Ford, hâlâ otonom araç filosunu 2021 yılında yayımlamayı planlıyor ancak Hackett, kullanımın dar olacağını, problemin çok karmaşık olduğunu söyledi.

Hackett'ın duyurusu otonom araçlar CEO'su Sherif Markaby'nin bir Medium yazısında firmanın otonom araç hizmeti için planlarını detaylı olarak anlatmasından neredeyse altı ay sonra geliyor. Firma, 2023 yılına kadar teknolojinin gelişimine 4 milyar doların üzerinde yatırım yaptı ve bunun arasında sanal sürücü sistemi oluşturan bir yapay zeka firması olan Argo AI'ye yapılan 1 milyar doların üzerinde yatırım da bulunuyor. Ford, şu anda otonom araçlarını Miami, Washington, D.C. ve Detroit'te test ediyor.

Yıllar süren heyecan ve milyarlarca dolar yatırımın ardından diğer bazı firmalar da otonom arabalar için beklentinin çok yüksek olabileceğini kabul etmeye başladılar. Uber, bu haftanın başlarında yaptığı tahminde kendi otonom araç filosunun yola çıkmadan önce uzun bir süre beklemesi gerektiğini söyledi. Waymo, otonom taksi hizmetini geçtiğimiz yıl başlattı ancak henüz kamuya açılmış veya Phoenix, Arizona'daki bazı bölgelerin dışına çıkmış değil.

Hackett, otonom araçlar için ilk beklentilerin düşük olması gerektiğini söylerken, teknolojinin potansiyeline inandığını belirtmeyi de unutmadı. "Bunu piyasaya getirdiğimiz zaman gerçekten güçlü olacak."

Okuyucu Yorumları