Ford'un büyük 2021 planı çok ses getirecek!

Ford, otomotiv devleri arasında bir adım öne çıkabilmek adına, belki de şimdiye kadarki en iddialı planını duyurdu...

Ford'un büyük 2021 planı!

Otomobil endüstrisinin en önemli isimlerinden biri olan Ford, bir sonraki arabanızı üreten firma olmanın ötesine geçerek, kişisel şoförünüz olmayı da planlıyor. Firma, Palo Alto, Kaliforniya'daki araştırma ve yenilik merkezinde yer alan bir etkinlikle yaptığı açıklama ile bir otonom araç filosu kurmayı ve bu filo ile Uber veya Lyft benzeri araç paylaşımı hizmeti sunmayı planladığını duyurdu.

Ancak bu hizmetlerde alışılanın aksine bu araçlarda bir sürücü, direksiyon, gaz veya fren pedalları bulunmayacak. Ford, 2021 yılına kadar bu filoyu caddelerde görmeye başlayacağımızı söylerken, bu araçların üretiminin Detroit'deki üretim hatları kadar öncelikli olduğunu da açıklamasına eklemekte.

Araçların içerisinde bulunacak olan otonom sürüş teknolojisi farklı firmalar tarafından geliştirilecek. Bu firmaların arasında LIDAR algılayıcılarını üreten Velodyne, makine öğrenimi ve bilgisayar görüşü üzerine uzmanlaşan İsrailli firma SAIPS, Nirenberg Neuroscience ve 3D haritalama firması Civil Maps bulunmakta.

Bu araçların bir Ford Mustang gibi mi yoksa Ford Fiesta gibi mi gözükecekleri - veya tamamen yeni bir tasarım mı olacakları - henüz belli değil. Ford, henüz prototip eskizlerine başlamış da değil.

Ford, önümüzdeki aylarda araştırma ve geliştirme tesisindeki tam zamanlı çalışanların miktarını iki katına çıkartarak sistemin üretimini hızlandırmayı planlıyor...

Okuyucu Yorumları