Ford'un en güçlüsü: Ford Focus RS geliyor!

ABD'li otomobil devi Ford, 2016 Ford Focus RS ile şimdiye kadarki en güçlü hatcback'ini sunuyor!

Ford Focus RS bombası!

Ford, aylardır yeni otomobili 2016 Focus RS hakkında ipuçları veriyordu ve otomobil meraklıları, özellikler hakkındaki en küçük ipucu için sabırsızlıkla beklemekteydi. Ancak, küçük bir miktar bilginin dışında araba hakkında halen bilinmeyen pek çok şey bulunmakta. Bu bilinmeyenlerin arasında, 2.3 litrelik turbocharged dört silindirli motorun sunacağı güç de bulunmakta. Neyse ki Ford, bu hafta yaptığı duyuruda RS'nin 350 beygirgücü ve 350 pound-feet torgue sunacağını onaylayarak bilinmeyenlerin bir kısmını ortadan kaldırdı.

6 vites ve AWD ile sunulacak olan RS'nin, ilk olarak 315 beygir gücüne sahip olması bekleniyordu. Bu güç, arabanın rakipleri olan 292 beygir gücü Volkswagen Golf R ve 305 beygir gücü Subaru WRX STI'ın az bir fark ile önüne geçmesini sağlayacaktı. Şimdi ise bu aracın, kendi bölümü dışındaki 333 beygir gücü Audi S4 gibi araçlardan bile daha fazla güç sunacağı ortaya çıkmış durumda.

Ford, özellikle vitesleri kendileri değiştirme alanında daha az tecrübeli olan sürücüler için arabayı daha da ilgi çekici hale getiren bir özellik daha sunmakta. Motor durması-kurtarma sistemi, temel olarak bakıldığında şu anda var olan durma-başlama teknolojisinin bir uzantısı olarak görülebilir. Eğer Focus R'nin motorunun durmasına sebep olursanız (örneğin kalkış anında) bir anahtar çevirmeden veya vites değiştirmeden motor tekrar çalışır hale gelecek. Tabii ki bu teknoloji, motorun durmasına sebep olmanın utancını düşürmemekte.

2016 model, Ford'un ABD'de sunacağı ilk RS olacakken, Avrupalı sürücüler 2002'nin sonlarında serinin tanıtılması ile beraber bu yüksek performanslı aracı kullanabiliyordu. MK.II RS 2009'da kendini gösterdi. Güç 301 beygir gücüne yükseldi ve torque 325 pound-feet'e yükselirken, çekiş gücü sadece ön tekerleklerde kalmaya devam etti. Şu ana kadar ABD'lilerin kullanabildiği tek yüksek performanslı hatchback Ford ürünü ise 252 beygir gücüne sahip Ford ST idi.

Üçüncü nesil Ford RS, Dünya'nın her yanında kullanılabilecek. Bu araç Ford'un üç ana performans bölümünün ortak çalışmasıyla üretilmiş durumda: ABD'de Special Vehicle Team (SVT), Avustralya'da Ford Performance Vehicles (FPV) ve Avrupa'da TeamRS...

Okuyucu Yorumları