Forrester Vista'yı es geçmeyin dedi

Araştırma ve analiz firması Forrester Research, şirketleri Windows Vista konusunda uyardı.

Vista konusunda uyarı

Araştırma ve analiz firması Forrester Research yayınladığı raporda, Windows Vista kullanımına geçmeyi düşünmeyen şirketlere Windows 7'yi beklememeleri uyarısını yaptı.

Forrester analisti Benjamin Gray raporda "İleriye dönük planlar yapan şirketleri takdir etmemize karşın, Windows Vista'yı es geçmeyi düşünen şirketleri yıpratıcı sonuçların beklediğini düşünüyoruz" dedi.

Forrester raporda Microsoft işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan ve 2010 yılında piyasada olacağı tahmin edilen Windows 7'yi beklemenin yol açacağı tehlikelere dikkat çekti.

Gray "İronik bir şekilde Microsoft'un en önemli zayıflıklarından birisi, yani bir sonraki sürümün çıkış tarihinin çok fazla belirsiz olması, kullanıcıları Vista'ya adapte olmaya teşvik edecektir" dedi.

Diğer taraftan, Vista Service Pack 1'in çıkışı ve yakında yeni PC'lere Windows XP kurulumunun durdurulacak olması şirketlerin Vista'ya geçiş yapmalarını gerektiren nedenler arasında gösteriliyor.

Raporda ayrıca, gelişmiş yönetim araçları, Kullanıcı Hesabı Kontrolü gibi güvenlik araçları ve entegre arama işlevi gibi, Vista'nın getirdiği gelişmiş özelliklere de dikkat çekiliyor.

Forrester'ın raporda değindiği diğer bir nokta da medyada Vista hakkında genelde olumsuz yorumlar yapılıyor olması ve ayrıca Bilgi İşlem Yöneticilerini Vista'ya ısındıracak olan Başarı Hikayelerinin yeterince duyurulmaması.

Raporda Gray "Adaptasyon hızlı olmadığı için, şirketlerin erken adapte olanlardan bir şeyler öğrenmeleri zor oldu" dedi.

Gartner firması da geçen yaz aynı mesajı içeren, yani şirketlere Windows 7'yi beklememeleri ve Vista'ya geçiş yapmaları yönünde tavsiyede bulunan bir çalışma yayınlamıştı.

Bilgi için:
Forrester Research

CHIP Online Forumunda Tartışın:
Sizce Şirketler Windows 7'yi beklemeli mi?

Okuyucu Yorumları