Fossil 260 milyon dolara Misfit'i satın aldı

Dev şirket, giyilebilir teknoloji alanında ne kadar ciddi olduğunu bu satın almayla kanıtladı!

Büyük satın alma tamamlandı!

Saat devi Fossil, akıllı saat işinde ne kadar ciddi olduğunu giyilebilir cihaz üreticisi Misfit'i 260 milyon dolara satın alarak gösterdi. Misfit, aktivite ve uyku monitörü gibi çeşitli giyilebilir cihazlar üretiyor. Fossil özellikle Misfit'in en cazip yönünün pil ömrü teknolojisi olduğunu söylüyor.

Fossil, Skagen de dahil olmak üzere sahip olduğu 16 marka genelinde Misfit teknolojisini kullanacak. Teksas merkezli şirket ayrıca Michael Kors, Tory Burch ve Kate Spade gibi birçok büyük markalar için saat üretiyor.

Fossil, geçtiğimiz Ekim ayında Q serisini piyasaya sürmüştü. Yeni giyilebilir aksesuarlar arasında akıllı saat ve bileklikler yer alıyordu. Koleksiyonun merkezine ise Fossil Q Founder olarak lanse edilen, Android Wear işletim sistemine sahip, 275 dolar maliyetli bir dokunmatik saat yerleştirilmişti.

Fossil üretim alanını genişletmek için yatırımlarını sürdürürken rakipleri de giyilebilir teknoloji alanına yönelik hamleler yapmaya devam ediyor. Son olarak İsviçreli saat üreticisi Tag Heuer, bu hafta başlarında 1.500 dolar fiyat etiketine sahip ilk lüks akıllı saati "Connected"i tanıtmıştı.

Okuyucu Yorumları