Fotoğraf makinenizi tarayıcıya dönüştürün

Dijital fotoğraf makinenizi tarayıcıya dönüştürmeye ne dersiniz? Snapter isimli yazılımla bu mümkün.

Tarayıcısız tarayın!

Kağıtların üzerinde basılı bulunan metin ve resimleri tarayarak bilgisayara gönderen tarayıcılar (scanner) bugün için oldukça makul fiyatlarla kullanıcılar tarafından kolayca edinilebiliyor. Bunun yanında çok amaçlı yazıcılar da halihazırda yazıcı ve tarayıcıları bir bütün olarak kullanıcılarına sunuyorlar.

Ancak metin ve resimlerin taramadan geçirilmesi için illa ki bir tarayıcıya ihtiyacınız yok. Elinizde bulunan dijital fotoğraf makinesiyle de belge ve resimlerinizi bilgisayarınıza kolayca geçirebilmeniz mümkün.

Dijital fotoğraf makinelerini adeta bir mobil tarayıcıya dönüştüren Snapter isimli bir yazılım sayesinde kullanıcılar artık dosyalarını taramak için tarayıcı arayışına girmek zorunda kalmayacak.

Download: Snapter

Snapter ile dosya tarama

Snapter ile dosya tarama
Snapter ile kaydedilen bir resim

Peki Snapter'ın çalışma mantığı nasıl işliyor? Dijital fotoğraf makinenizle çektiğiniz kareleri baz alan Snapter, bu kareleri otomatik olarak kesiyor, biçimlendiriyor ve ortaya çıkan bu yeni fotoğraflar adeta bir tarayıcının elinden çıkmış gibi bir görünüme sahip oluyor.

Ancak bazı okurlarımız şu noktayı merak edebilir: Elimizde zaten dijital fotoğraf makinesi varsa ayrıca neden bir yazılıma ihtiyaç duyuyoruz? Elbette bu soruya şu şekilde açıklık getirmek gerekiyor: Snapter uygulamasını kullanarak bu işlemleri gerçekleştirmenin bazı önemli avantajları bulunuyor. İlk olarak resimleri doğru oryantasyona kavuşturan bir perspektif düzeltme fonksiyonuyla birlikte gelen yazılım, diğer yandan da kitap sayfalarında zor okunabilen yazıları farklı resimlere bölerek resimlerdeki bozulmaların önüne geçebiliyor.

Son olarak Snapter, dijital fotoğraf makinesiyle çekilen fotoğraflar üzerinde bazı iyileştirmeler yaparak yazı ve resimlerin daha belirgin bir şekilde bilgisayarda görüntülenmesine imkan veriyor.

Okuyucu Yorumları