Fotoğrafın "yazı hali!"

Fotoğraflarınıza bambaşka bir hava katan bu iki site, bakın kullanıcılarına neler sunuyor...

Fotoğrafın "yazı hali!"

ASCII ve HTML resimleri, internetin ve bilişim çağının doğurduğu yepyeni iki görsel sanat. Özellikle de teknoloji tutkunları için etkileyici olan bu sanat, yazı karakterlerinin birleşimiyle fotografik resimler elde etmeye dayanıyor.

Bu sanatın renkli karakterlerle yapılan versiyonları da var. Renkli mozaiklerden oluşturulmuş portre ve görseller etkileyici görünüyor. Eğer siz de bu görselleri seviyorsanız şimdi kolayca kendi ASCII ve HTML resimlerinizi oluşturabilirsiniz. Ortaya çıkan nostaljik ve retro sonuçları paylaşabilirsiniz.

Tek tek karakterleri seçerek ve saatler harcayarak uğraşmanıza gerek yok. Tanıtacağımız bu yazılımlar ile sadece birkaç saniye içerisinde görselleri dönüştürebilirsiniz.

Photo2Text

Photo2Text
Bu site ile hızla dönüştürün

Photo2Text

Photo2Text hızlı bir şekilde herhangi bir görseli ASCII formatında resme dönüştürür. Sadece bir görsel seçmeniz ve online olarak tarayıcı üzerinden yükleyerek tıklamanız yeterli.

Site, sizin için görseli metne dönüştürecektir. Basit bir metin dosyası içerisinde görsel yollayabilirsiniz. Üstelik bu site oldukça etkileyici detay ve çözünürlükte sonuçlar ortaya koyuyor.

İlk sonucu gördükten sonra proje için bir isim seçebilir ve farklı yazı karakter setleri kullanarak, farklı aydınlık ayarlarında görseller elde edebilirsiniz. Sonuçtan memnun kaldığınızda da indirebilirsiniz.

TEXT IMAGE

TEXT IMAGE
Bu site 3 seçenek sunuyor

TEXT-IMAGE

Bu site sadece görselleri ASCII sanata dönüştürmekle kalmıyor, tamamen farklı seçeneklere de yer veriyor. ASCII'nin yanı sıra HTML ve Matrix sanatı seçenekleri de sunuyor.

ASCII dönüştürme işlemi Photo2Text'e benzer sonuçlar sunuyor. Site otomatik olarak görsele en uygun yazı türlerini seçerek kullanıyor. Burada karakter setleri üzerinde kullanıcı kontrolü yok ama başka seçenekler bu açığı kapatıyor.

Sadece siyah beyaz seçeneğiniz yok, farklı renk seçenekleri mevcut. Görsel boyutunu da ayarlayarak detay seviyesini yükseltmek elinizde. Ayrıca aydınlık değerleri üzerinde de daha fazla kontrole sahipsiniz.

Matrix dönüştürme, standart ASCII sürümden farklı, yabancı Matrix fontları kullanılıyor ve siyah arkaplan üzerine yeşil metin ile Matrix filminin tadı yakalanıyor. Aslında ilk monochrome ekranların ve klasik bilimkurgunun olmazsa olmaz görsel lezzetlerinden birisi bu yeşil ekran.

HTML dönüştürme

HTML dönüştürme
CHIP HTML

HTML dönüştürme işlemi de çok ilginç. Resmin içeriğine benzer yazı tipi seçmek yerine rastgele karakterler devamlı tekrar ederek kullanılıyor. Daha sonra resim bu metnin renklendirilmesiyle ortaya çıkıyor. Algoritma daha basit ve ortaya çıkan sonuçlar çok daha ilginç.

Yine resim boyutunu değiştirerek detay seviyesini arttırmak mümkün. Ayrıca arkaplan rengini değiştirmek veya gri tonda ya da tek renkte resim elde etmek, ekstra parlaklık uygulamak mümkün.

Bu görsel HTML olarak oluşturulduğu için her taryaıcıda düzgün çıkmayabiliyor. Bundan emin olmak için en başından kullandığınız internet tarayıcıyı seçmenizde fayda var.

CHIP Online Matrix

CHIP Online Matrix
İşte Matrix formatında CHIP Online logosu

Sitemizin ana sayfasındaki küçücük logoyu kaydedip, büyütüp sunduk ve işte büyük sonucun kalitesi...

Okuyucu Yorumları