Fotoğraflarınızla bu sitelerde oynayın!

Fotoğrafları düzenlemek için Photoshop gibi bir yazılım şart değil, sadece bu 3 site size yetebilir!

İnternetteki foto uzmanları!

Günümüzde neredeyse herkesin elinde ya da istediği zaman ulaşabileceği bir yerde dijital fotoğraf makineleri var. Dijital fotoğraf makinesi olmayanların da fotoğraf çekebilecekleri bir cep telefonu bulunuyor. Tabii her fotoğraf makinesini eline alan fotoğrafçı olamıyor ancak fotoğraf makinesiyle eğlenceli resimler çekmek için de mutlaka bir fotoğrafçı olmaya gerek yok. Sizlere birazdan tanıtacağımız üç site, internette fotoğraflar üzerinde oynama yapabileceğiniz en iyi özelliklere sahip siteler.

İlk site Aviary. Aslında bu fotoğrafların üzerinde oynama yapabilmenizi sağlayan site için internetin Photoshop'u diyebiliriz. Tasarımı ve kullanımı oldukça kolay olan Aviary, isteyenler için basit seçeneklerin yanında gelişmiş seçenekleri de sunuyor. Sitenin başka bir güzel yanı da herhangi bir üyelik istememesi, yani siteye girdiğiniz gibi fotoğraflarınızın üzerinde oynama yapabilirsiniz.

Befunky ve FotoFlexer...

Befunky ve FotoFlexer...

İkinci site ise FotoFlexer. Fotoğraflarında alışılmışın dışında efektler kullanmayı sevenlerin oldukça hoşuna gideceği FotoFlexer, ilk bakışta çok tatminkar görünmese de içerisine girdiğinizde kendinizi rahatça fotoğraflar üzerinde oynarken bulabiliyorsunuz. Sabit diskinizden ya da Flickr, Facebook, Picasa gibi siteler üzerinden fotoğraflarınızı yükleyerek işe başlıyorsunuz. Fotoğrafınızı seçtikten sonra görüntü editörü yükleniyor ve oldukça basit arayüze sahip programla fotoğraflarınızı istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

Fotoğraflarınızın üzerinde oynayabileceğiniz diğer bir site de BeFunky. Bu fotoğraf sitesinin en dikkat çekici özelliği ise basitliği. Herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir arayüzün arkasında da ciddi özellikleri olan bir programın yattığını da söylemekte fayda var aslında. Fotoğrafları yükleyip indirebiliyor, yazdırabiliyor ya da başka ağlarla paylaşabiliyorsunuz. Kesme, yeniden boyutlandırma, renkleri değiştirmek, efektler eklemek bu sitenin özelliklerinden yalnızca birkaçı. BeFunky'nin tek kötü yanıysa, sitesinin size sürekli paralı bir sürümün olduğunu ve orada daha çok özelliğin var olduğunu hatırlatması.

Okuyucu Yorumları