Foxconn, Toshiba'yı Hedef Aldı

Foxconn'un, Toshiba'nın bellek yongası işi için 27 milyar dolar teklif ettiği ortaya çıktı!

Foxconn'dan Toshiba'ya teklif!

Tayvanlı dev elektronik üreticisi Foxconn, bilindiği gibi Apple'ın iPhone ve iPad'lerini üretiyor. Ağını güçlendirmeyi düşünen Foxconn, şimdi buna bir de Toshiba'yı katmak istiyor. Şirket, geçtiğimiz yıl da başka bir büyük Japon şirketi olan Sharp'ı hedef almış ve çoğunluk hisselerini elde etmişti. Bu defa da Toshiba'nın bellek tarafı için 27 milyar dolar teklif ettiği açıklanan Foxconn, diğer taraftan Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika'dan da varlık toplamayı sürdürüyor.

Şu sıralar televizyon tarafı için adı Vestel'le birlikte anılan Toshiba, bellek tarafındaki işini de devretmeye hazırlanıyor gibi. Wall Street Journal'ın haberine göre Foxconn, SK Hynix ve hisse senedi yatırımcısı Silver Lake'ten sonra Toshiba ile ilgilenen şirketler arasına katıldı. Toshiba'nın Foxconn tarafından satın alınması, Toshiba'ya bellek ve depolama üretiminde hız kazandırabilir. Özellikle depolama alanında Samsung'un gerisinde kalan Toshiba, bu satış gerçekleşirse üretim süreçlerine daha ivedi cevap verebilir ve hızlı gelişim sağlayabilir.

Şimdilik şirket sözcülerinden gelen resmi bir açıklama yok, fakat kısa zaman içinde bu satış konusunun netleşmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları