Fransa'da Steve Jobs İsmine İtiraz Geldi!

Fransa'da, Steve Jobs ismiyle ilgili oldukça ilginç bir tartışma gündeme oturdu!

Steve Jobs ismine itiraz geldi!

Fransa'da, önemi Amerikalılar için isimlendirilmiş bol miktarda sokak ve cadde bulunmakta. Bu isimlerin bazıları Thomas Edison, George Gershwin ve Ben Franklin olmakta. Ancak son zamanlarda bir caddeyi Steve Jobs için isimlendirmek, özellikle Fransız Komünistlerden gelen itiraz ile karşılaştı.

Geliştiriciler, yakın bir zaman önce şehirdeki eski bir tren istasyonunu Halle Freyssinet adlı yeni bir teknoloji toplumuna dönüştürmüş durumda. Tesis, önümüzdeki yıl 1.000'in üzerinde küçük işletme ile açılacak ve çevresindeki caddelerden biri Steve Jobs Road (veya Rue Steve Jobs) olarak adlandırılacak.

Ancak Sosyalist Parti'den Jérôme Coumet bu plana karşı çıkmakta ve şehrin, Ada Lovelace gibi bir başka tarihi teknoloji ismini tercih etmesini istemekte. Grup, caddeyi Lovelace için isimlendirmenin, Fransız toplumunun değerlerine daha uygun olduğunu söylemekte.

Grup, yaptığı açıklamada Steve Jobs yerine IT'nin öncüsü ve ilk bilgisayar programını geliştiren Ada Lovelace'in ismi için resmi başvuruyu da yapmış durumda.

Grup, Apple'ın Avrupa'daki vergi tutumu nedeniyle Steve Jobs ismindeki caddeye karşı çıkıyor. Ayrıca Çin'deki çalışanlara da "iyi davranılmadığı" ve "zorunlu mesai" yaptırıldığı iddia ediliyor.

Coumet ise Steve Jobs'un mükemmel bir insan olmadığını söylerken, "bilgisayarları, fareyi ve akıllı telefonu popülerleştirerek hayatlarımızı değiştirdiğini" kabul ediyor...

Okuyucu Yorumları