Fransa'nın 35 yıllık Garfield gizemi çözüldü...

Fransa sahilindeki 35 yıllık Garfield telefon gizemi çözüldü...

35 yıllık Garfield gizemi çözüldü!

Fransız sahil topluluğu 35 yıldır Dünya'nın en ilginç telefonlarından birinin hayaleti ile boğuşmaktaydı.

1980'lerden beri Brittany sahiline vuran Garfield telefon parçaları yerel halkı şaşırtırken, çevrecilerin de sinirlenmesine sebep oluyordu. Sadece geçtiğimiz yıl içerisinde 200 parçanın bulunduğu bildirilen sahilde turuncu telefon parçaları, sevimli çizgi film kahramanına olan bağımızın ilginç bir yansımasıydı.

Onlarca yıl önce bu telefon, çizgi filmlerdeki karşılığı gibi oldukça popülerdi. Bulunduğu odaya alaylı bir görüntü ekleyen bu Garfield telefonları, sürekli olarak uyuyor ve sadece telefon açıldığında gözlerini açarak telefon kapanır kapanmaz uykuya devam ediyordu.

Koleksiyoncular hâlâ bu eski telefonları arıyor olsalar da, Iroise sahili sakinlerinin bu telefonları, en azından turuncu renkli dış kabuklarını, bulmakta zorluk yaşadıkları söylenemez.

France Info'nun söylediğine göre, Finistère bölgesi sahillerinde bu turuncu kedigilin görüntüsü o kadar yaygınlaştı ki, kirlilik karşıtı Ar Vilantsou grubu bu telefonu bölgedeki sahil kirliliğinin bir sembolü olarak kullanmaya başladı. Bu kampanyanın ardından telefonların medyada daha sık görülmeye başlaması, aslında kaynağı uzun süredir bildiği ortaya çıkan bir yerel çiftçinin dikkatini çekti.

Renè Morvan'ın France Info'ya söylediğine göre, 1980'lerin başında büyük bir fırtına yaşanmıştı. Bu fırtınadan sonra erkek kardeşleri ile beraber bölgede gelgit sırasında sadece denizin alçaldığı zamanlarda erişilebilen mağaraları keşfediyorlardı ve telefonlar ile dolu olan büyük bir konteyner buldular.

Morvan, mağaraya neredeyse 30 yıldır geri dönmüş olmasa da, bir gazeteci ekibi ve Ar Vilantsou temsilcilerine mağaraya kadar rehberlik etti. Ekip, mağarada bir dağıtım konteynırı ve mağaraya yayılmış, taşlara sıkışmış halde turuncu telefon parçaları buldular. Böylece telefon parçalarının gizemi ortadan kalkmış oldu.

Okuyucu Yorumları